Swigchem - Huis voor het woord

Schrijver:
Titel: Huis voor het woord
ISBN: 9789012045223
Uitgever: Sdu Uitgevers
Bijzonderheden: 1984, Paperback / softback, zgan Gebaseerd op breed onderzoek in allerhande literatuur en archivalia wordt hier een informatieve "schets" geboden van eredienstoorsprong en -karakter, kerkruimte en invulling daarvan, aspectveranderingen in de loop van
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gebaseerd op breed onderzoek in allerhande literatuur en archivalia wordt hier een informatieve "schets" geboden van eredienstoorsprong en -karakter, kerkruimte en invulling daarvan, aspectveranderingen in de loop van eeuwen alsmede allerlei attributen en ornamentiek in protestantse kerkgebouwen. Nadruk ligt op het cultureel-waardevolle, liturgisch-historische en bouwtechnische aspect, met name toegespitst op de 16e, 17e en 18e eeuw. Het simpele interieur en (dus) de 19e eeuw krijgen weinig aandacht. De eerste auteur (tekstschrijver) verdiende als hoogleraar en leidinggever in de monumentenzorg ruimschoots zijn sporen. Ruim de helft van het unieke prachtboek omvat vele honderden foto's en tekeningen (o.m. veel plattegronden). Uit alle provincies zijn voorbeelden en ill. verwerkt, o.m. preekstoelen en orgels omvattend. Brede bibliografie en registers zijn toegevoegd. Dit werk munt uit als kijk-, lees- en studieboek voor hen, die beschikken over meer dan oppervlakkige cultuurhistorische kennis en interesse, bijv. "kerkpad"-gangers.

(NBD|Biblion recensie, J.J. Bouman)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Swigchem - Huis voor het woord

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.