Potok, Chaim - De troop-leraar - een eigentijds spookverhaal

Schrijver:
Titel: De troop-leraar - een eigentijds spookverhaal
ISBN: 9789062917815
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Paperback in zeer goede staat.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De troop-leraar speelt in het New York van de jaren dertig, het Europa van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en het Amerika van tegenwoordig. Het leidt de lezer binnen in de emoties en gedachten van Benjamin, een modern, ontwikkeld mens. Zijn reis terug naar zijn jeugd is een hachelijke onderneming, maar het is voor hem noodzakelijk om een cruciaal moment in zijn leven te begrijpen dat hij lang heeft onderdrukt.
Recensie(s)
Hoofdpersoon in deze novelle is Benjamin Walter een 65-jarige Amerikaanse professor gespecialiseerd in het onderwerp 'oorlog'. Hij is met zijn memoires bezig; een deel ervan kan hij niet op papier krijgen. In gesprekken met een buurvrouw, een schrijfster, komen de herinneringen boven aan zijn troopleraar: dat is iemand die joodse jongetjes leert van de thora-rol te lezen. Deze leraar heeft samen met de vader van Walter in de Eerste Wereldoorlog gevochten. Door het ophalen van de herinneringen aan de troopleraar komt ook een cruciaal moment uit Walters belevenissen in de Tweede Wereldoorlog weer boven. De novelle heeft iets van een spookverhaal, maar het eigenlijke onderwerp is de oorlog. Een boeiend en knap gecomponeerd verhaal; normale druk. Toptienboek.
(Biblion recensie, Drs. K. de Jong Ozn.)
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 9,50 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Potok, Chaim - De troop-leraar - een eigentijds spookverhaal

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.