Coppes, J.P.M. e.a. o.a. Jonnie Boer - Lang leve vis - visrecep

Schrijver:
Titel: Lang leve vis - visrecepten van 25 topkoks wijs met vis
ISBN: 9789075979107
Taal: Nederlands
Uitgever: Kunstmag, 2008
Bijzonderheden: Softcover in zeer goede staat, nog in verpakking. Nieuwstaat.
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met dit boek kunt u aan de slag met goede vis; vis die verantwoord is gevangen en weinig tot geen schade aan de natuur onder water toebrengt. Het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee hebben gezamenlijk de VISwijzer ontwikkeld. Lang Leve Vis! ligt in het verlengde van deze VISwijzer. Aan topkoks in Nederland is gevraagd een gerecht te maken met vis die voor komt in de groene kolom van de VISwijzer. Vissoorten dus die u met een gerust hart kunt eten. Met veel enthousiasme hebben 24 gerenommeerde koks hun receptuur prijsgegeven en laten zij zien dat met ‘groene’ vis heerlijke gerechten te maken zijn. Op de foto’s komt de passie die de koks voor ‘hun’ vis voelen, prachtig tot uitdrukking.

‘Vraag een chef-kok van een sterrenzaak wat zijn liefste ingrediënt is en negen van de tien keer noemt hij langoustine, een enkele keer een tarbot of een krab maar nooit de bil van een koe. Die voorkeur heeft hij niet alleen om de smaak, maar ook vanwege de vorm. De verschijning van een langoustine op het bord maakt van een keuken eenvoudig een haute cuisine. Vis, schaal- en schelpdieren zijn in onze tijd sexy geworden. Die koks zelf lijken ook sexy te zijn geworden. Internationaal tellen we als boerenhutspotlandje serieus mee. Het aantal sterren van restaurants in Nederland groeit gestaag en de beste kok van België was de laatste keer een Nederlander.’ (uit: Lang Leve Vis!)
Recensie(s)
Uitgangspunt van deze uitgave is het verantwoord omgaan met ons kwetsbare visbestand. Voorin staat dan ook de bekende groen-oranje-roodwijzer met de soorten die wel, een enkele keer en liever niet mogen worden gegeten. De topkoks die zijn gevraagd om een recept te leveren, hebben uiteraard allemaal gekozen voor een vis, schaal- of schelpdier uit de groene lijst. Ze laten hiermee zien dat er ondanks dreigende overbevissing en schaarste, nog genoeg valt te varieren, mits men de juiste keuze maakt. Op elke vier bladzijden geeft een kok een van zijn recepten prijs (allemaal hoofdgerechten), er wordt een en ander verteld over de gemaakte keuze en er zijn twee kleurenfoto's: een van de kok en een van het gerecht. Het niveau is in de meeste gevallen zo hoog dat het zelf bereiden het beste kan worden overgelaten aan routiniers op dit gebied. Achterin bevinden zich een verklarende woordenlijst en de namen en adressen van de restaurants waar de koks werkzaam zijn. Klein lettertypen; uitgave in klein vierkant formaat.

Jochien Dantuma
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,

Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.

Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.

Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496

Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).

Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.

Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Coppes, J.P.M. e.a. o.a. Jonnie Boer - Lang leve vis - visrecepten van 25 topkoks wijs met vis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.