Boon, Ton den - Van dieren moet je het hebben - over invloed va

Schrijver:
Titel: Van dieren moet je het hebben - over invloed van dieren op de menselijke gezondheid
ISBN: 9789021543659
Taal: Nederlands
Uitgever: Kosmos Uitgevers, 2005
Bijzonderheden: Softcover in zeer goede staat, vrijwel nieuwstaat
Prijs: € 14,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Over de invloed van dieren op de menselijke gezondheid
]Salmonella, het vogelpestvirus, SARS - het lijkt wel of er steeds meer infectieziekten komen die van dieren op mensen overspringen. Deskundigen waarschuwen dat zulke 'zoönosen' zelfs ernstige risico's voor de volksgezondheid vormen. In Van dieren moet je het hebben worden de risico's van besmetting met zoönosen beschreven. Welke soorten zijn er en hoe komen we ermee in aanraking? Is het nog wel verantwoord om huisdieren te houden of om kip te eten? En klopt het dat het aantal zoönosen de laatste jaren lijkt toe te nemen? Dit boek beantwoordt alle vragen over dit actuele onderwerp.
* Actueel thema, met antwoorden op veel vragen die mensen zich vandaag de dag stellen
* Boordevol praktische informatie, handige tips
* Geschreven in een prettige, toegankelijke stijl
Recensie(s)
De auteurs zijn dierenarts respectievelijk publicist/redacteur. Hun samenwerking heeft geleid tot een in alle opzichten geslaagd overzicht van de ziekten waaraan dieren kunnen lijden en die dan ook mensen ziek kunnen maken. Na twee algemene hoofdstukken over 'dieren goed/slecht voor u?' volgen hoofdstukken over de verreweg belangrijkste, bijna enige categorie risicofactoren: de verschillende soorten ziekmakende micro-organismen: virussen (SARS, rabies [hondsdolheid] en andere), bacterien (salmonella en andere), schimmels (relatief minder belangrijk omdat de meeste schimmels soortspecifiek zijn), mijten, wormen, teken, muggen. Goede didactische opzet, prettige lay-out, overzichtelijke kadertjes en schema; register. Geen literatuurlijst (maar populaire literatuur over dit onderwerp is er ook nauwelijks); goede verantwoording (de informatie in het boek is voor een deel gebaseerd op interviews met deskundigen).

Dr. H.S. Verbrugh
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,

Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.

Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.

Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496

Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).

Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.

Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.