Idsinga,Ton & Ingrid Oosterheerd - Contrast en samenhang - rijk

Schrijver:
Titel: Contrast en samenhang - rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap
ISBN: 9789064507182
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Softcover met CD, in zeer goede staat.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Bij de inrichting van Nederland is er aan tegenstrijdige belangen geen gebrek. Ruimteclaims vanuit de industrie, de agrarische sector, de woon- en kantorenmarkt, natuurbescherming, waterbeheer, infrastructuur en recreatie strijden om voorrang. Deze tegenstellingen beperken zich niet tot de bestemmingen, ook het karakter van de bebouwing en inrichting van gebieden bepaalt uiteindelijk het aanzien van Nederland. Gaat het bij de inrichting van ons land om de expressie van dat wat van nature verschillend is of om cohesie, het aaneensmeden van landschappen en functies? Contrast en samenhang, het zijn deze schijnbaar tegenstrijdige elementen die bij gebiedsontwikkelingen - het thema van dit boek - een gezichtsbepalende rol spelen. De oproep aan opdrachtgevers in Nederland om recente gebiedsontwikkelingsprojecten in te zenden heeft geleid tot een bijzonder gevarieerde verzameling plannen die een goed beeld geeft van wat op dit terrein wordt gepresteerd. De beste dertien inzendingen – van centrumplannen tot een fonkelnieuwe provinciale weg met achtentwintig civiele kunstwerken, van ecologische landschapsontwikkeling tot een stadspark boven en naast de hogesnelheidslijn - zijn in dit boek opgenomen. De inzendingen van vijf genomineerde opdrachtgevers en acht second bests zijn uitgebreid beschreven, gedocumenteerd en voorzien van het juryoordeel. Bovendien belichten drie gastauteurs en rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol vanuit verschillend perspectief de belangrijke rol van opdrachtgevers bij de vormgeving van ons land.
Recensie(s)
Elk jaar kan er worden ingeschreven voor de gouden piramide, de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Het is een prijs die is ontstaan door een initiatief van verschillende ministeries. Naast een overzicht van alle 45 inzendingen worden de vijf genomineerde projecten en acht overige projecten behandeld. Tevens zijn er vier essays opgenomen in deze uitgave. Bij deze prijs is goed opdrachtgeverschap (in voor- en tegenspoed) van belang. De uiteindelijke winnaar is een project in Nijmegen ("de Dobbelman"). Opvallend is, dat het toch wel spectaculaire centrum van Almere in de uiteindelijke selectie minder sterk uit de bus kwam. De nader toegelichte projecten zijn afwisselend van karakter en locatie. Het geheel is rijk geillustreerd met foto's. Bedoeld voor eenieder die professioneel betrokken is bij de architectonische, stedenbouwkundige en landschappelijke inrichting van Nederland. Met een dvd met een Avro-documentaire over de prijs.

Ir. R.J. Wijntjes
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Idsinga,Ton & Ingrid Oosterheerd - Contrast en samenhang - rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.