Warwick, Hugh - Gek op egels - of hoe egels de wereld kunnen re

Schrijver:
Titel: Gek op egels - of hoe egels de wereld kunnen redden
ISBN: 9789050113564
Taal: Nederlands
Uitgever: Knnv, 2011
Bijzonderheden: Paperback in nieuwstaat
Beschikbaar: 8 exemplaren
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Hugh Warwick is gek op egels. Stapelgek! En hij is niet de enige. Egels blijken ware hartendieven te zijn. Met de typisch Britse humor beschrijft hij zijn passie voor egels en belevenissen met hen. En dat zijn er nogal wat.

Nachtenlang zoekt hij naar die 'schattige' bolletjes, onderneemt hij levensgevaarlijke tochten, maakt hij oncomfortabele vliegreizen, heeft hij mooie ontmoetingen met bijzondere egelliefhebbers en geniet hij van de prachtige Engelse en Schotse natuur. Hij reist zelfs half China door, op zoek naar een egel die zijn naam draagt.

Volgens Warwick gaan egels de wereld redden. Met hun grappige uiterlijk en hun aantrekkingskracht zorgen zij ervoor dat mensen de natuur opnieuw gaan waarderen en beschermen. Warwick vertaalde zijn passie in dit hartverwarmende boek. Zijn dagelijkse observaties, wetenschappelijke feitjes en welhaast filosofische bespiegelingen werken aanstekelijk.

Hugh Warwick is een Britse ecoloog. Tegenwoordig werkt hij als schrijver, journalist en televisiemaker.
Recensie(s)
Wat is een egel? Kunnen door de mens opgevangen egels weer uitgezet worden? Zijn lieden die meedoen aan de Olympische spelen voor egels doorgedraaid of juist gepassioneerde liefhebbers? En waarom heeft de egel bescherming nodig? De auteur (ecoloog, egelspecialist, werkzaam als o.a. journalist) geeft in het boek antwoord op deze en vele andere vragen over dit door vele geliefde zoogdiertje. In drie delen komen de auteurs ervaringen als wetenschappelijk onderzoeker in het veld, diverse aspecten van egelopvang, een malle zoektocht in China, vele feiten en weetjes, bedreiging en bescherming van de egel aan de orde. De tekst leest vlot. Vol passie en nuchtere Britse humor vliegt de tekst van onderwerp naar onderwerp. Het boek is geen concrete hoe ga ik met een egel om handleiding, maar geeft terloops wel veel praktische informatie. Deze ode aan de egel, geschreven door een zeer gepassioneerde specialist, is geschikt voor egelliefhebbers en natuurbeschermers. Met tips om de tuin egelvriendelijk te maken. Geen foto's, wel kleine charmante zwart-wittekeningen. NBD|Biblion recensie
Verder lezen

kat zijn viool uit Zwolle

Logo kat zijn viool

De kat z`n viool is het atelier van Anne Versteyne en haar katten, naast teken- en schilderwerk houden wij ons graag bezig met boeken, waarbij dierenboeken, door onze eigen interesse, veelvuldig voorkomen. U kunt ons op afspraak komen bezoeken. Boekprijzen zijn exlusief portokosten (naar tarieven TNT).

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Warwick, Hugh - Gek op egels - of hoe egels de wereld kunnen redden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij kat zijn viool

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met kat zijn viool
  • Na uw bestelling ontvangen u en kat zijn viool een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van kat zijn viool vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • kat zijn viool kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.