Warwick, Hugh - Gek op egels - of hoe egels de wereld kunnen re

Schrijver:
Titel: Gek op egels - of hoe egels de wereld kunnen redden
ISBN: 9789050113564
Taal: Nederlands
Uitgever: Knnv, 2011
Bijzonderheden: Paperback in nieuwstaat/is nieuw
Beschikbaar: 8 exemplaren
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Hugh Warwick is gek op egels. Stapelgek! En hij is niet de enige. Egels blijken ware hartendieven te zijn. Met de typisch Britse humor beschrijft hij zijn passie voor egels en belevenissen met hen. En dat zijn er nogal wat.

Nachtenlang zoekt hij naar die 'schattige' bolletjes, onderneemt hij levensgevaarlijke tochten, maakt hij oncomfortabele vliegreizen, heeft hij mooie ontmoetingen met bijzondere egelliefhebbers en geniet hij van de prachtige Engelse en Schotse natuur. Hij reist zelfs half China door, op zoek naar een egel die zijn naam draagt.

Volgens Warwick gaan egels de wereld redden. Met hun grappige uiterlijk en hun aantrekkingskracht zorgen zij ervoor dat mensen de natuur opnieuw gaan waarderen en beschermen. Warwick vertaalde zijn passie in dit hartverwarmende boek. Zijn dagelijkse observaties, wetenschappelijke feitjes en welhaast filosofische bespiegelingen werken aanstekelijk.

Hugh Warwick is een Britse ecoloog. Tegenwoordig werkt hij als schrijver, journalist en televisiemaker.
Recensie(s)
Wat is een egel? Kunnen door de mens opgevangen egels weer uitgezet worden? Zijn lieden die meedoen aan de Olympische spelen voor egels doorgedraaid of juist gepassioneerde liefhebbers? En waarom heeft de egel bescherming nodig? De auteur (ecoloog, egelspecialist, werkzaam als o.a. journalist) geeft in het boek antwoord op deze en vele andere vragen over dit door vele geliefde zoogdiertje. In drie delen komen de auteurs ervaringen als wetenschappelijk onderzoeker in het veld, diverse aspecten van egelopvang, een malle zoektocht in China, vele feiten en weetjes, bedreiging en bescherming van de egel aan de orde. De tekst leest vlot. Vol passie en nuchtere Britse humor vliegt de tekst van onderwerp naar onderwerp. Het boek is geen concrete hoe ga ik met een egel om handleiding, maar geeft terloops wel veel praktische informatie. Deze ode aan de egel, geschreven door een zeer gepassioneerde specialist, is geschikt voor egelliefhebbers en natuurbeschermers. Met tips om de tuin egelvriendelijk te maken. Geen foto's, wel kleine charmante zwart-wittekeningen. NBD|Biblion recensie
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Warwick, Hugh - Gek op egels - of hoe egels de wereld kunnen redden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.