Bloemers, Peter - De ontdekking van het DNA, 1869-2007 : Schat

Schrijver:
Titel: De ontdekking van het DNA, 1869-2007 : Schat uit de keuken van een Duits kasteel
ISBN: 9789056252670
Taal: Nederlands
Uitgever: Valkhof Pers - 1e druk, 2007.
Bijzonderheden: Hardcover, ex biebboek, geïll., namenregister, 240pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 8,75
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Iedereen weet tegenwoordig wat DNA is. Op de vraag wanneer het is ontdekt, luidt het antwoord: omstreeks 1950. En de namen van Watson en Crick zijn bekend, evenals de dubbele helix.
Allemaal waar, alleen: DNA is ca. Tachtig jaar eerder ontdekt, in de oude keuken van een kasteel midden in Tübingen. Dat DNA de drager is van erfelijke informatie werd in de 19de eeuw al wel vermoed, maar kon toen nog niet bewezen worden. Dat lukte uiteindelijk wel de Amerikaan Oswald Avery, in 1944. Daarna werden langzaam maar zeker in de periode tot 1965 de fundamenten van de moleculaire biologie gelegd. Net toen gedacht werd dat het daarmee het eind was bereikt, kwam in 1974 de recombinant-DNA-technologie. DNA was van de een op de andere dag van grote maatschappelijke betekenis. Het boek vertelt deze geschiedenis helder en levendig na, tot en met de laatste stunt: de ontrafeling van het DNA van niemand minder dan James Watson zelf.

De auteur was hoogleraar biochemie aan de Radboud Universiteit. hij deed onderzoek aan kankerverwekkende virussen en later aan de biologische aspecten van kanker, in het bijzonder het melanoom. //

Recensie(s) :
De schrijver, emeritus hoogleraar biochemie en nu docent Hoger Onderwijs voor Ouderen, beschrijft niet alleen de ontdekking van het DNA, maar ook alle ontwikkelingen die zich daarna, tot op heden, hebben voorgedaan. Verder komt ook de relatie tussen DNA, genen en erfelijkheid uitvoerig aan de orde. Zo is een zeer informatief boek over deze kernbegrippen in de biologie ontstaan. 'Het zit in de genen (of het DNA)' is een vaak gebruikte zegswijze geworden, die de belangrijke rol aangeeft die tegenwoordig wordt toegekend aan de erfelijke basis van allerlei eigenschappen. Dit boek geeft een zeer goede inleiding in die materie. Voor de lezer is basiskennis van de biologie noodzakelijk, maar de stof wordt op zeer bevattelijke wijze gepresenteerd. Vergeleken met het recent verschenen 'Genetica voor dummies' (2006)* van Tara Rodden Robinson legt dit boek wat meer accenten op DNA dan op de genetica in het algemeen. Ook is het wat minder als leerboek geschreven. Voorzien van afbeeldingen in zwart-wit, korte literatuurlijst, lijst van verklaringen van gebruikte begrippen en register van persoonsnamen. Een aanbevelenswaardig boek over een sterk in de belangstelling staand onderwerp.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.48 euro
Boek boven de 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.85 euro
Boek boven 350 gram 4.75 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.