Kast, Bas - Hoe de buik het hoofd met denken helpt / de intelli

Schrijver:
Titel: Hoe de buik het hoofd met denken helpt / de intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intuitie
ISBN: 9789028422506
Taal: Nederlands
Uitgever: Wereldbibliotheek
Bijzonderheden: 2008, 222pp, Hardcover, Als nieuw
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Ieder van ons kent het: we moeten een beslissing nemen, en we wegen alles honderd keer af. Zelfs een lijst met voors en tegens helpt niet verder, want we voelen intuïtief aan: als we handelen naar de uitkomst ervan, nemen we de verkeerde beslissing.

Eeuwenlang was het verstand de maat der dingen. Maar nu komen neurowetenschappers en psychologen tot een heel andere conclusie:denken en voelen zijn niet van elkaar te scheiden. Terwijl de ratio zich vaak eendimensionaal, om niet te zeggen dom gedraagt, blijkt het zogenaamd irrationele vaak slimmer dan het verstand te zijn. We kunnen kortom ook op onze intuïtie vertrouwen en niet alleen op ons verstand. Dit boek laat zien hoe dat kan.

Zich baserend op de nieuwste wetenschappelijke inzichten laat Bas Kast zien, hoezeer de gevoelens een integraal bestanddeel vormen van ons denken, en hoezeer we op hen kunnen vertrouwen. Wanneer we onze irrationele kanten kennen en weten te gebruiken, kunnen we creatieve krachten in ons opwekken - en komen we zelfs bij complexe beslissingen tot resultaten die ons gelukkig maken.
Recensie(s)
Eeuwenlang was het verstand de maat der dingen. Op grond van neurowetenschappelijk onderzoek wordt echter steeds vaker getwijfeld aan het primaat van de rationaliteit - denken en voelen zijn minder te scheiden dan altijd is gedacht. De auteur, Duits psycholoog, bioloog en wetenschapsjournalist, verkent hier het irrationele denkvermogen. Conclusie is dat, waar de ratio zich vooral beperkt en zich eendimensionaal gedraagt, juist dit irrationele denken verrassend krachtig, toegankelijk en genuanceerd blijkt te zijn. In de praktijk zouden mensen veel meer kunnen profiteren van dit potentieel door vaker bewust ruimte te geven aan irrationele elementen en bij belangrijke beslissingen meer te vertrouwen op hun intuitie, zo luidt de boodschap. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden uit psychiatrie, kunst en literatuur neemt de auteur de lezer mee op een spannende reis door de wereld van gevoel, intuitie, onderbewuste en creativiteit. Een plezierig leesbaar boek dat een brede groep psychologisch geinteresseerde lezers zal kunnen stimuleren onbekende gebieden van zichzelf te ontdekken. Met noten, literatuuropgave en register.

Drs. N.P. Aders
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kast, Bas - Hoe de buik het hoofd met denken helpt / de intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intuitie Kast, Bas - Hoe de buik het hoofd met denken helpt / de intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intuitie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ikhebaleenboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.