Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain

Schrijver:
Titel: Anvers Mondain
Taal: Frans
Uitgever: Le Carnet Mondain
Bijzonderheden: Schat van informatie over toneel- en muziekleven in Antwerpen in de Belle Epoque
Prijs: € 250,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zes verzamelbanden met vergulde lederen ruggen, 23 x 14 cm., goede staat voor hun leeftijd. Binnenwerk goed en compleet, met de bijlagen.
"Anvers Mondain" was een weekblad dat te Antwerpen verscheen van oktober 1904 tot maart 1914. Elk nummer (van meestal 20 blz., soms meer) bevat het programma van alle toneelvoorstellingen (zowel Nederlands als Frans) te Antwerpen en Brussel, maar ook een belangrijke society-rubriek met nieuws over feesten, verlovingen en huwelijken, nieuws over literatuur, concerten, evenementen. De laatste jaargangen hebben ook een geldrubriek : "Le Petit Carnet Financier", met beleggingstips. Elk nummer heeft foto's van acteurs en actrices. Verder zijn er honderden advertenties, over o.a. "préservatifs" (condooms) en "accoucheuses discrètes" (abortus) maar ook van de boekbinder Jaak Mössly. Artikels van directeur-uitgever Arman Josse, Maurice Aebly, Henri Morisse, Guy Tare en anderen.
Elk nummer verscheen in een gewone uitgave die aan de theaters te koop was (10 cent) en een luxe uitgave (20 cent). Dit is de luxe.
De uitgever "Le Carnet Mondain" was in 1900 gestart met "Bruxelles Mondain" ; na Antwerpen kwam er ook "Ostende Mondain" en "Tournai Mondain".
"Anvers Mondain" werd in 1914 slachtoffer van de grote concurrentie door de opkomende filmzalen. In een editoriaal hekelde Arman Josse in 1913 dat er alleen al in de Nieuwstraat in Brussel ZES bioscopen waren en hij eiste dat er een stop zou komen.
Ondanks zijn incompleetheid (de jaren 1907 en 1912 ontbreken) is dit een schat van informatie (3.000+ bladzijden) over het theatrale, muzikale en mondaine leven van Antwerpen in de Belle Epoque.
Prijs 250 euro plus 20 euro verzendkosten (gewicht!) in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.