Bollerman, Theo - Scheurleer - POD editie - voltooide volhardin

Schrijver:
Titel: Scheurleer - POD editie - voltooide volharding
ISBN: 9789087594008
Taal: Nederlands
Uitgever: U2pi BV
Bijzonderheden: 2013 313pp Paperback / softback
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 1,45 (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Gerard Scheurleer (1886-1948) was een geniale en complexe man. Als lid van het bankiersgeslacht Scheurleer kon hij het zich permitteren zijn hart te volgen en zijn leven te wijden aan de tennissport, waarvoor hij zelfs zijn rechtenstudie veronachtzaamde. Hij behoorde tot de beste spelers van Nederland en won diverse malen de titel in het dubbelspel. Zijn genialiteit openbaarde zich voor het eerst , toen hij de veertienjarige Arthur Diemer Kool als onbezoldigd coach in twee jaar de jongste kampioen van Nederland aller tijden wist te maken. Voorbeelden waren er niet in 1910. Het begrip tenniscoach bestond nog niet. De tennissport stond in de kinderschoenen. Scheurleer moest alles zelf uitvinden. Hij behoorde al snel tot de meest invloedrijke figuren in de vaderlandse sportwereld.
Hij onderhield intensieve contacten met mensen als Karel Lotsy en wereldkampioen Bill Tilden. Hij raakte bevriend met professor Casimir en Han van Meegeren.
Hij instigeerde de deelname van Nederland aan het toernooi om de Davis Cup in 1920. Maar in 1922 verloor hij zijn rechterbeen in een motorongeluk waarna hij zich wierp op het begeleiden en opleiden van kampioenen. Henk Timmer was zijn volgende pupil, die tot de Europese top ging behoren. Hij schreef vier boeken over tennis, waaruit eens te meer bleek, dat hij zijn tijd ver vooruit bleef. Hij was de eerste die concepten uit het Zen Boeddhisme transfereerde naar tennis. Dramatische gebeurtenissen bleven een grote impact op zijn leven houden. Grote conflicten kwamen op zijn weg. Het familiekapitaal ging verloren door het faillissement van de Bank Scheurleer en Zoonen. Fantoompijnen bleven hem kwellen. In de oorlog moest hij zijn kunstverzameling verkopen en kwam hij in de financiële problemen. In zijn laatste jaren moest hij tegenvaller op tegenvaller verwerken. En tot slot wil dit boek een antwoord geven op de vraag waaarom hij na het tennisseizoen van 1948 vrijwillig uit het leven stapte.

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs. Verzendkosten 1,45 euro per zending binnen Nederland, vanaf 25 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten België 2,95 euro per zending. Minimale bestelafname van 10,- euro, exclusief verzending. Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bollerman, Theo - Scheurleer - POD editie - voltooide volharding

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail.
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld.
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekwinkeltjes.nl brengt u en Boekstra uitsluitend tot elkaar en is op generlei wijze verantwoordelijk voor de afwikkeling van deze bestelling.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.