Fevre, Frans Le - Wolken zijn van waterdamp - POD editie

Schrijver:
Titel: Wolken zijn van waterdamp - POD editie
ISBN: 9789087594107
Taal: Nederlands
Uitgever: U2pi BV
Bijzonderheden: 2014 458pp Paperback / softback
Prijs: € 24,50
Verzendkosten: € 1,45 (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Micha, een student fysica lijdt aan een ongeneeslijke nierziekte. Het is een zorg voor Esther, zijn moeder, en voor Tirza en Shimon, zijn grootouders. Uiteindelijk moet hij een aantal keren per week gedialyseerd worden. Zijn studie loopt vertraging op en hij is door wat hem overkomen is cynisch geworden. Judith is zijn dialyseverpleegster. Er is een hechte vriendschap tussen hen ontstaan.
Een niertransplantatie is noodzakelijk, maar op korte termijn is er geen passende nier beschikbaar. Judith stelt voor de impasse te doorbreken door, indien medisch mogelijk, een nier aan Micha af te staan. Martha, de moeder van Judith, heeft bedenkingen.
Na de noodzakelijke onderzoeken blijkt het DNA van Micha en Judith grote overeenkomsten te vertonen. Voor het behoud van het orgaan is dit gunstig, daar het de kans op afstoting vermindert. Schrik en verbazing zijn groot wanneer Judith de tante van Micha blijkt te zijn.
Martha en Shimon hebben een liefdesrelatie gehad. Het is een innige, heftige en diepgaande relatie die geladen is met de dreiging van de onmogelijkheid. Judith is het kind uit die relatie geboren. Martha weet dat, maar ze heeft het voor zich gehouden.
Zij werkten bij dezelfde onderneming. Hij als CEO en zij als directeur personeelszaken. Zij heeft die positie gekregen na een conflict tussen Shimon en de vorige directeur personeelszaken, haar vroegere chef. Deze had zelf de positie van Shimon willen hebben. Hij probeert het Shimon onmogelijk te maken om succesvol te zijn. Dat conflict wordt gestuurd door manipulatie, afgunst en geheime relaties. De moraliteit blijkt twee kanten te hebben.
Tenslotte wordt hun relatie beëindigd, een gevolg van ethische kwesties en het vage onderscheid tussen goed en kwaad. Het geweten blijkt minder elastisch dan gedacht. De vermeende lichtheid van hun relatie valt toch niet te dragen. Het goede, de beleving van hun liefde, geplaatst in het kwade, de schuld omtrent hun handelen, kan niet overleven. De technologie maakte de transplantatie mogelijk, maar ontfutselde ook een geheim aan de geschiedenis.
Liefde, manipulatie, ethiek, kunst, hoe te leven en fysica zijn de centrale thema's. Wat is goed en wat is kwaad?

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs. Verzendkosten 1,45 euro per zending binnen Nederland, vanaf 25 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten België 2,95 euro per zending. Minimale bestelafname van 10,- euro, exclusief verzending. Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Fevre, Frans Le - Wolken zijn van waterdamp - POD editie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail.
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld.
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekwinkeltjes.nl brengt u en Boekstra uitsluitend tot elkaar en is op generlei wijze verantwoordelijk voor de afwikkeling van deze bestelling.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.