Berg, Marinus van den - Verdriet dat niet verdwijnt Door-leven

Schrijver:
Titel: Verdriet dat niet verdwijnt Door-leven na de dood van een kind broer of zus
ISBN: 9789025956004
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have - gebonden
Bijzonderheden: 2006, 269blz. met illustr. in kleur, vrijwel in nieuwstaat
Prijs: € 37,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Het sterven van een kind veroorzaakt een verdriet dat niet verdwijnt. Dat geldt voor allen die achterblijven: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden. Dit verdriet kent veel verschijningsvormen. Veel hangt af van de levensfase waarin de nabestaande verkeerde toen de dood toesloeg. In de opzet van zijn boek volgt Marinus van den Berg de levensloop. Hoe beïnvloedt de dood van een kind het leven van de familieleden? Hoe grijpt het in bij een ouder, grootouder, bij een broer of zus? Ook gaat hij na welke waarde vriendschap en levensbeschouwing hebben in deze omstandigheden. De auteur besteedt veel aandacht aan mensen die op jonge leeftijd of later een broer of zus hebben verloren. Dat is volgens hem een sterk onderschat verlies. Marinus van den Berg schrijft met onderscheidingsvermogen en gebruikt veel voorbeelden uit zijn pastorale praktijk. Naast korte, beschouwende hoofdstukken bevat het boek een groot aantal poëtische teksten, die herkenning oproepen. '
Recensie(s)
Over het verlies van een kind, broer of zus gaat dit boek van de bekende auteur van vele werken over onder meer rouw en verlies, die als geestelijk verzorger verbonden is aan een zorginstelling in Rotterdam. Hij is een veelgevraagde spreker. Hier bespreekt hij aan de hand van de stadia die de levensloop kent, wat het verlies voor ouders, broers, zussen, grootouders betekent en legt in heel veel nuances en met grote fijngevoeligheid uit wat het voor betrokkenen dan en later in het leven aan gevoelens en vragen teweeg kan brengen. Vervolgens gaat hij in de je-vorm uitgebreid in op wat het voor jongeren inhoudt om een broer of zus te verliezen met de hele range aan gevoelens en gedrag die maar denkbaar en mogelijk is. Met een deel over de waarde van vriendschap en enkele teksten eindigt het boek, dat ook enkele adressen van organisaties bevat. De auteur vertelt op enkele plaatsen ook over eigen ervaringen, doet dat sober en zeer to the point. Een zeer rijk boek over een thematiek waaraan nog altijd te gemakkelijk voorbij gegaan wordt. Met enkele tekeningen in kleur en noten.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berg, Marinus van den - Verdriet dat niet verdwijnt  Door-leven na de dood van een kind broer of zus

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.