Bernaerts, Jan - Ons Heerentooneel.

Schrijver:
Titel: Ons Heerentooneel.
Taal: Nederlands
Uitgever: Algemene Tooneelboekerij
Bijzonderheden: Besprekingen van meer dan 3.500 toneelstukken
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Ons Heerentooneel. Verzameling besprekingen van meer dan 3500 tooneelstukken voor heeren, met afzonderlijke titellijst en uitvoerigen klapper. Onder redactie van Jan Bernaerts pr."

Algemeene Tooneelboekerij, Pletinckxstraat 19, Brussel, (1932). Drukkerij J. Van Mierlo-Proost Turnhout. Kartonnen band met linnen rug, 23 x 16 cm, 4,5 cm dik, prima staat.

Uitvoerig naslagwerk van 907 blz. met recensies en details (aantal rollen, aantal bladzijden, speelduur) van meer dan 3.500 Vlaamse, Nederlandse en vertaalde toneelstukken met uitsluitend mannenrollen (het katholieke toneel was strikt gescheiden in de vooroorlogse jaren). Interessant naslagwerk met informatie over auteurs en stukken die elders niet te vinden is.

De Antwerpse priester Jan Bernaerts (1879 - 1956) was een belangrijk katholiek figuur in het interbellum. Hij was in 1906 medestichter van het blad "Hooger Leeven" en in 1914 één van de stichters van "De Standaard" (krant, boekhandel en uitgeverij). Hij zou decennia aan de krant meewerken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij frontaalmoezenier. In 1908 stichtte hij de "Algemeene Tooneelboekerij" en van 1910 tot 1924 was hij hoofdredacteur van het blad "Tooneelgids", dat belangrijk was voor de vernieuwing van het Vlaamse toneel.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bernaerts, Jan - Ons Heerentooneel. Bernaerts, Jan - Ons Heerentooneel. Bernaerts, Jan - Ons Heerentooneel.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.