Prosper-Olivier Lissagaray - Histoire de la Commune

Schrijver:
Titel: Histoire de la Commune
Taal: Frans
Uitgever: Henri Kistemaeckers, Brussel, 1876
Bijzonderheden: Ooggetuigenverslag van het bloedige neerslaan van de Parijse Commune
Prijs: € 150,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
(Prosper-Olivier) Lissagaray, "Histoire de la Commune de 1871." Henri Kistemaeckers, Brussel, 1876.

Eerste druk. Kartonnen band met vergulde lederen rug, kleine scheur. 23 x 16 cm. 516 blz. plus XXX blz. Appendix (bewijsstukken, citaten) en 2 blz. inhoudsopgave.

De Franse journalist en schrijver Prosper-Olivier Lissagaray (1838-1901) was ooggetuige en deelnemer aan de Parijse Commune van 1871, die bloedig werd neergeslagen door het Franse leger, met meer dan 20.000 executies zonder vorm van proces, inclusief vrouwen en minderjarigen. Lissagaray ontsnapte eerst naar Brussel en dan naar Londen waar hij verbleef bij Karl Marx, die hem hielp bij het schrijven van dit boek, en waar hij een relatie had met diens dochter. Het boek bestaat uit zijn eigen herinneringen maar ook van die van andere overlevenden en van officiële documenten en persknipsels.

Aangezien het boek niet in Frankrijk kon verschijnen, kwam het in 1876 in Brussel uit. Er verschenen een Engelse en een Duitse vertaling van. Pas in 1896 kon het in Frankrijk verschijnen, in herwerkte vorm.

Lissagaray kreeg in 1880 amnestie en keerde terug naar Parijs, waar hij het socialistische en marxistische blad "La Bataille" oprichtte. Na zijn dood in 1901 werden in Frankrijk straten en zelfs boulevards en parken naar hem genoemd.

Zeldzaam werk, ik vind slechts één ander exemplaar te koop op internet (450 euro).

Prijs 150 euro, plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Prosper-Olivier Lissagaray - Histoire de la Commune Prosper-Olivier Lissagaray - Histoire de la Commune Prosper-Olivier Lissagaray - Histoire de la Commune

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.