Franc. Emmanuele Cangiamila - Sacra embryologia sive de officio

Schrijver:
Titel: Sacra embryologia sive de officio sacerdotum
Taal: Latijn
Uitgever: Thomas Walwein, Ieper
Bijzonderheden: Fraaie en zeldzame Ieperse druk
Prijs: € 150,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Sacra embryologia sive de officio sacerdotum, medicorum et aliorum, enz., auctore Franc.Emmanuele Cangiamila, enz." Ipris, Apud Thomam Franc. Walwein, z.d. (kerkelijke toestemming 1775).

Oorspronkelijke lederen band met rugvergulding, 17 x 10,5 cm. 22 ongenummerde plus 398 genummerde plus 8 ongenummerde blz. Prima staat, enkele oude bibliotheekstempels van een opgeheven klooster, fraai drukwerk. Compleet. Opgedragen aan bisschop De Wavrans van Ieper (met zijn wapen afgedrukt).

Dit boek van Franc.Emmanuele Cangiamila (1702 - 1763) verscheen voor het eerst in het Italiaans in Palermo in 1745 en was een groot succes. Er verschenen vele herdrukken en vertalingen, ook in het Nederlands (Antwerpen, Bincken, 1780). Het gaat over de religieuze status van ongeboren en doodgeboren kinderen. Uit angst dat deze kinderen niet naar de hemel zouden gaan, pleitte Cangiamila voor de keizersnede, ook bij reeds overleden vrouwen.

Literatuur : "Over de keizersnede : de Sacra embryologia van Cangiamila (1764)" door M. Thiery, 1994.
STCV 12918602. Worldcat OCLC 902223757. Google Books O2cS9rDWrxUC

Zeldzame uitgave, ik vind januari 2021 slechts één ander exemplaar te koop op internet. Prijs 150 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Franc. Emmanuele Cangiamila - Sacra embryologia sive de officio sacerdotum Franc. Emmanuele Cangiamila - Sacra embryologia sive de officio sacerdotum Franc. Emmanuele Cangiamila - Sacra embryologia sive de officio sacerdotum Franc. Emmanuele Cangiamila - Sacra embryologia sive de officio sacerdotum

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.