Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst

Schrijver:
Titel: Inleiding tot de Schrijvkonst
Taal: Nederlands
Uitgever: onbekend, waarschijnlijk in Noordwijk, rond 1690
Bijzonderheden: Zeldzame en fraaie kalligrafie
Prijs: € 250,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Inleiding tot de Schrijvkonst, Geschreeven en Gegraveerd door Michiel Komans". Geen uitgever, geen plaats, geen datum, maar waarschijnlijk uitgegeven in Noordwijk rond 1690.

Folio uitgave op zwaar papier, 37 x 23 cm., recent herbonden in marmerpapier, oorspronkelijk oud marmerpapieren omslag bewaard, het geheel in goede staat. In kartonnen schuifdoos.

Tien bladen met telkens vier schrijfvoorbeelden in staalgravure, met veel ruimte tussen de tekstlijnen, vermoedelijk bedoeld om de tekst opnieuw te schrijven. Er bestaat ook een "verknipte" uitgave met 41 blz. en in een kleiner formaat. (oblong, 8 x 21 cm).

Michiel Komans, overleden in 1702, was net als zijn vader (1614-1687) kalligraaf en schoolmeester. Uit de jaren 1690 dateert deze "Inleiding tot de Schrijvkonst", waarschijnlijk uitgegeven in Noordwijk, waar Komans woonde.

Komans schreef ook "Dienstige voorschriften voor de leergierige inde schryvkonst", posthuum uitgegeven in Amsterdam in 1746 door John Gostling. Verder gaf hij van Erasmus "Van de borgerlyke wellevendheid der kinderlyke zeden" uit.

Zeer zeldzaam, slechts twee exemplaren in openbare collecties (UVA Amsterdam en Halle, Duitsland). Worldcat OCLC-nummer: 1023025317, STCN 42444528X

Referenties: Bonacini 961 (latere (?) editie met 22 bladen). Ornamentstichsammlung Berlin 5035

Literatuur: Osley, A. S.: A Check-List of XVIth and XVIIth Century Writing-Books. In: Philobiblion 15 (1971), p. 183-206.

Prijs 250 euro, plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst Michiel Komans - Inleiding tot de Schrijvkonst

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.