Messing, Marcel - Stilte die tot ons spreekt / druk 1

Schrijver:
Titel: Stilte die tot ons spreekt / druk 1
ISBN: 9789020254297
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2002, Gebonden met stofomslag, gelijmd, rug licht verkleurd, verder in zeer goede staat
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Talloos zijn de mythen die ons verhalen over de val van de mens. Deze val symboliseert de dramatische overgang van de paradijselijke mens naar de - aan de huidige aarde - gebonden mens. Een verstoffelijkingsproces waarbij de herinnering aan de oorspronkelijke goddelijke mens steeds meer verloren gaat. In een harde oefenschool, waarin de wetten van reïncarnatie en karma heersen, zal de mens nu ervaring moeten opdoen. Een pijnlijk proces vol wisselvalligheden.

In het Westen leidde dit proces tot een cultuur van het lawaai. Steeds meer werd afscheid genomen van de Stilte als fundament van alle levensopenbaring. Dit in tegenstelling tot de ontwikkeling in het Oosten. In de poëzie, de natuur en de schilderkunst vinden we soms nog verwijzingen naar deze Stilte. Werkelijke verlossing uit dit levensveld wordt verkregen door het innerlijk pad van terugkeer. Hiervoor is eerst inzicht nodig. Nooit center is de mens verstoken geweest van de universele goddelijke wijsheidsleer: Als een draad van Ariadne kunnen we deze leer onder andere volgen van het Oude Atlantis en India tot de voor-christelijke mysteriescholen, de grote Wijzen en de Esseense Broederschap, waaruit Jezus is voortgekomen. In onder meer het boeddhisme, het taoïsme, de theosofie, de leer van de Rozenkruisers, de antroposofie en de vrijmetselarij openbaart zich heden ten dage de universele wijsheidsleer. Tegen deze achtergrond kunnen we het esoterische Christendom leren begrijpen, dat in scherp contrast staat met het orthodoxe Christendom. Voor hen die nog niet ,,ziende blind en horende doof" zijn, opent het belangrijke Aquariustijdperk ogen en oren.

Het gaat in dit boek om de tweespalt tussen mythe en rede. Bij de mythe gaat het om het "Albewustzijn", om het vermogen tot innerlijk schouwen, terwijl de geboorte van het bewustzijn als een val in de stof wordt gezien, waarbij de mens naar buiten gericht is. Vanuit dit besef wordt de geschiedenis van de mens beschouwd. Tegenover de cultus van het lawaai staat de cultus van de stilte in poezie, de sprekende stilte tussen mensen, de stille stemmen van de natuur, maar vooral de geheime leer als leer der geheimenissen, welke zich openbaart in het esoterisch christendom van madame Blavatski, waarvan R. Steiner zich afscheidt. Deze ziet in Christus de enige incarnatie van het goddelijke bewustzijn. Vanuit deze visie wordt o.a. de leer van Boeddha bezien, maar vooral de H. Schrift. De schrijver is zeer belezen in de denkers van Oost en West, die hij aanhaalt als bewijs van zijn opvattingen. Voor belangstellenden voor een esoterisch christendom.

(NBD|Biblion recensie, Dr. H.F.T. Borgert)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Messing, Marcel - Stilte die tot ons spreekt / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Queeste

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.