Carl Bernstein - Een Vrouw Aan De Macht

Schrijver:
Titel: Een Vrouw Aan De Macht
ISBN: 9789023426721
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Kaft, enkele pagina’s of rug met (lees)vouw. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2007. Taal: Nederlands.
Prijs: € 5,05
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De legendarische Watergate-journalist Carl Bernstein komt met een magnifieke, onthullende en veelomvattende biografie van een geteisterde, maar ook ijzersterke en door en door politieke vrouw: Hillary Rodham Clinton. Een indringend portret.

Nooit eerder werd er zo'n objectief en scherp beeld geschetst van Hillary Rodham Clinton. Met oog voor detail beschrijft en analyseert Carl Bernstein haar boeiende levensloop en carriere, waarin zij bereid was enorme risicos te nemen en toch altijd zocht naar zekerheid. Hillary groeide op in het Midden-Westen, met een moeder die haar koesterde en een zeer strenge vader, die door de onafhankelijke Bernstein veel hardvochtiger wordt neergezet dan Hillary zelf ooit heeft toegegeven. Hij schetst de ontwikkeling van haar religieuze gevoelens, haar intellectuele vorming, de invloeden van Martin Luther King jr. en de politieke en sociale veranderingen gedurende de jaren zestig, die uiteindelijk leidden tot haar diepe wens de wereld te veranderen.

Bernstein geeft inzicht in het turbulente huwelijk van de Clintons en in de rol van Hillary bij het succes van haar man. Hij toont aan hoe belangrijk zij was voor de triomfen die Bill vierde maar evenzeer bij de moeilijkheden waarin hij keer op keer terechtkwam. Tijdens de emotionele en politieke chaos van de affaire- Lewinsky bleef Hillary haar echtgenoot steunen. Daarmee verwierf zij de sympathie van velen die tot dan toe niet veel met haar ophadden. Uiteindelijk leidde die populariteit tot een positie als senator in het Huis van Afgevaardigden - en dat werd het keerpunt.

Als studente werd Hillary al beschouwd als de spreekbuis van haar generatie: een generatie van vrijgevochten vrouwen die hun eigen weg gaan. Maar wanneer Hillary naar Yale University gaat en verliefd wordt op Bill Clinton, verlegt zij haar koers. Haar plannen voor een zelfstandige carriere als advocate in New York of Washington verruilt ze voor een leven met een politiek ambitieuze man in Arkansas.

Haar einddoel is het presidentschap van Amerika, en van nu af aan is zij degene die in de schijnwerpers staat. Dit keer is ze vastbesloten haar eigen weg te gaan en haar grote wens in vervulling doen gaan: op het hoogste niveau strijden voor een betere wereld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Al u op 1 van onze aanbieding klink dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens via de Mollie Bank met Ideal of overschrijving betalen. Het is niet mogelijk boek af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, de volgende dag geleverd. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar Belgie voor € 6,75 - Ook betaling met overschrijving mogelijk

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carl Bernstein - Een Vrouw Aan De Macht