Johan Braakensiek - Politieke steendrukken Johan Braakensiek

Schrijver:
Titel: Politieke steendrukken Johan Braakensiek
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam Boek- en Steendrukkerij, v/h Ellerman, harms en Co periode voor 1900
Bijzonderheden: zeker 300 grote steendrukken van Johan Braakensiek, bijvoegsel van weekblad de Amsterdammer
Prijs: € 125,00
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
prachtige verzameling kritische en humoristische cartoons met tekst over politieke onderwerpen in Nederland en de gehele internationele wereld
Johan Coenraad Braakensiek (Amsterdam, 24 mei 1858 – aldaar, 27 februari 1940) was een Nederlandse kunstschilder, graficus en illustrator.

Braakensiek was leerling van de schilder David Bles en begon reeds vroeg als boekillustrator, onder andere voor Uit mijn eigen volk van Justus van Maurik, waarvoor hij voor de andere delen van deze schrijver een prachtige reeks van 12 kleurenlitho's voor de omslagen maakte en voor de boekomslagen van de boeken van C. Joh. Kieviet, de bekende auteur van jeugdboeken en schepper van de romanfiguur Dik Trom.

Voor een aantal uitgeverijen werkte hij als boekbandontwerper. Grote bekendheid verwierf hij door zijn talrijke politieke prenten, die hij van 1887 tot 1931 tekende voor De Amsterdammer, die in 1925 De Groene Amsterdammer ging heten.[1]

Braakensiek is de grootvader van Jan van Oort, die als Jean Dulieu bekend zou worden met zijn strips, kinderboeken en poppenfilms over Paulus de Boskabouter. Hij behoorde tot de eerste leden van Kunstenaarsvereniging Sint Lucas.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Johan Braakensiek - Politieke steendrukken Johan Braakensiek Johan Braakensiek - Politieke steendrukken Johan Braakensiek Johan Braakensiek - Politieke steendrukken Johan Braakensiek Johan Braakensiek - Politieke steendrukken Johan Braakensiek Johan Braakensiek - Politieke steendrukken Johan Braakensiek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • hasselman kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.