Sébastien Lenormand - Nouvel manuel complet du relieur

Schrijver:
Titel: Nouvel manuel complet du relieur
Taal: Frans
Uitgever: Roret, Parijs, 1853
Bijzonderheden: Vaak herdrukt handboek voor boekbinders
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Sébastien Lenormand, "Nouvel manuel complet du relieur dans toutes ses parties, précédé des Arts de l'assembleur, du satineur, de la plieuse, de la brocheuse, et suivi des arts du marbreur sur tranches, du doreur sur tranches et sur cuir, etc." Paris, A la Librairie Encyclopédique de Roret, 1853. Recent herbonden in grijs linnen (enkele bruine vlekjes), oorspronkelijk geel omslag bewaard. 16, 5 x 11 cm.

272 blz., onafgesneden. Achteraan bijgebonden vier uitslaande platen met de instrumenten van de boekbinder, voorbeelden van stempels en bandontwerpen, enz. Compleet.

De handboeken van Roret hadden/hebben een goede naam. Ze zijn klein van formaat maar door hun kleine letter bevatten ze toch een schat aan informatie. Roret zocht voor elk deel naar specialisten in het vakgebied in kwestie, mensen uit de praktijk die bruikbare informatie geven. Daardoor haalden deze handboeken grote oplages en vele herdrukken. Als typisch gebruiksboek versleten ze en werden ze mettertijd toch zeldzaam. Dit standaardwerk van Lenormand over het boekbinden is tot in de jaren '20 van vorige eeuw herdrukt. De Antwerpse top-boekbinder Laurent Peeters schatte het werk hoog in en had meerdere exemplaren in zijn handbibliotheek.

Prijs 50 euro plus 5 voor verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout is mogelijk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sébastien Lenormand - Nouvel manuel complet du relieur Sébastien Lenormand - Nouvel manuel complet du relieur Sébastien Lenormand - Nouvel manuel complet du relieur

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.