Jung, Marie-Louise & Rohleder, Christiane Hrsg. - Auschwitz. De

Schrijver:
Titel: Auschwitz. Der Tod hat nicht das letzte Wort / Die Ehrung der Entehrten.
ISBN: 9783925845918
Taal: Meertalig
Uitgever: Verlag Roman Kovar
Bijzonderheden: Nieuwstaat. Zeer bijzondere uitgave ter verering van drs. Max Hamburger waarbij alle Duitse teksten tevens in het Nederlands en Engels vertaald zijn. Illustraties: Christiane Rohleder. 2001, 88pp.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Voorwoord (deels) door Marie-Louise Jung:

"De dood heeft immers niet het laatste woord, maar het leven - het menselijk leven!" Met deze zin besloot Max Hamburger 1986 zijn toespraak op het Rosenzweig-congres in Kassel. De volheid van deze zin werd door Max Hamburger met een citaat van Elie Wiesel aangevuld: "De stemmen van de overlevenden mogen niet onopgemerkt blijven. Het is de taak het onuitsprekelijke te verwoorden, ook al is het een bovenmenselijke taak. We mogen niet zwijgen. Zwijgen zou verraad zijn aan al diegenen die niet meer kunnen spreken!"
Deze verwoording van het onuitsprekelijke weerspiegelt zich in de artikelen, redevoeringen en essays van Max Hamburger. Hierdoor wordt zijn onverwoestbaar optimisme zichtbaar, authentiek en geloofwaardig. Ter gelegenheid van de installatie 'De twaalf stammen van Israël' van de kunstenares Christiane Rohleder in het Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland in Bonn hield Max Hamburger in januari 2001 zijn toespraak met de titel "Waar was God in en na Auschwitz?"
Deze toespraak is zo bijzonder, omdat Hamburger - net als in reeds eerder de genoemde toespraak op het congres van 1986 - zich tegen het patroon van de aanklacht afzet en zijn optimisme opnieuw tot uitdrukking brengt en het kracht, ja, bijna trots verleent. De congeniale verbinding van de middelen van de spreker met die van de kunstenares in januari 2001 deed het verleden herleven. Er werden twee verschillende perspectieven, die van de overlevende van de Shoah en die van de kunstenares, pregnant en fijngevoelig uitgedrukt. Dat het voornoemde gebeuren in Het Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland toen de aanstoot tot het idee voor dit boek gaf, ligt voor de hand.
(Et cetera).
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

Feestboek wil mooie tweedehands boeken een tweede leven geven. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Het is mogelijk om uw bestelling als cadeau te verzenden. In Maastricht en omgeving is de bezorging gratis. *** http://feestboek.boekwinkeltjes.nl *** Literatuur * Romans * Thrillers * Biografieën * Kunst * Muziek * Films * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * WOII * Religie * Heemkunde * Verzamelbundels * Stripalbums * Kookboeken * Hobbyboeken * Schaken en meer!

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jung, Marie-Louise & Rohleder, Christiane Hrsg. - Auschwitz. Der Tod hat nicht das letzte Wort / Die Ehrung der Entehrten.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.