boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Scholten, Maarten - Op dun ijs / het verhaal van Peter Mueller

Schrijver:
Titel: Op dun ijs / het verhaal van Peter Mueller
ISBN: 9789077072929
Taal: Nederlands
Uitgever: Arko Sports Media BV
Bijzonderheden: 2005, 215pp, Paperback / softback als nieuw 9789077072929 297 ''In Op dun ijs gunt Peter Mueller de lezer een uniek kijkje achter de schermen van het moderne schaatsen.''
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op dun ijs - Het verhaal van Peter Mueller
Maarten Scholten

'Wacht maar op mijn boek', antwoordde hij als mensen vroegen naar alles wat hij de afgelopen jaren meemaakte. In Op dun ijs doet Peter zijn verhaal, en er valt genoeg te vertellen. Zo is er de bijzondere manier waarop hij als schaatser in 1976 olympisch goud wint op de 1.000 meter. Succes dat hij als coach herhaalt met Bonnie Blair, Dan Jansen en Marianne Timmer.

De uitzonderlijke prestaties van Peter Mueller hebben alles te maken met zijn extreme persoonlijkheid. Hoge pieken, diepe dalen. In Op dun ijs vertelt hij over zijn achtergrond: de emigratie van zijn ouders naar Madison, Wisconsin, zijn eerste slagen op het ijs van Tenney Park, zijn band met topschaatsers Eric Heiden en Dan Jansen en hoe hij samen met deze Amerikaanse pioniers de wereldtop bestormde. Uiteindelijk leidt dit tot een miljoenencontract bij Spaar Select, hilarische avonturen met Nederlandse toppers als Erben Wennemars en Gianni Romme, en een huwelijk met de koningin van Nagano? Aan prachtige hoogtepunten geen gebrek.

Het geheim achter zijn succes? Werken, keihard werken. Zo bouwde hij in 25 jaar een ongeëvenaarde carrière op als schaatscoach. Van het kleine Oostenrijk tot het grote Nederland, waar hij binnenkomt in een tijd dat de schaatssport explodeert. Commerciële ploegen, ruzies, rechtszaken: Mueller doet onthullende bekentenissen. Ook over zijn privéleven, met als dieptepunt de pijnlijke scheiding van Marianne Timmer.

Hij besluit zijn verhaal met de achtergronden van zijn succes in Noorwegen, waar hij een groep trof met precies dezelfde instelling als hij. Met alle passie die in hem is, werkt Mueller met zijn Noren toe naar grootse prestaties. De schaatswereld is gewaarschuwd!



De media over Op dun ijs:
''Op dun ijs is een smeuïg boek van een van de kleurrijkste mensen in het schaatsen.''
Trouw

''Leest als een trein.''
de Volkskrant

''In Op dun ijs gunt Peter Mueller de lezer een uniek kijkje achter de schermen van het moderne schaatsen.''
De Telegraaf
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scholten, Maarten - Op dun ijs / het verhaal van Peter Mueller