Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei

Schrijver:
Titel: Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949
Taal: Frans
Uitgever: Le Matin, Oude Beurs 29, Antwerpen
Bijzonderheden: Fraaie jubileumuitgave krant met de eerste vierkleurenadvertenties
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Le Matin. Quotidien d'Union Nationale. Supplément gratuit des samedi 30 vril et dimanche 1 mai 1949, N° 103, edité à l'occasion de notre 55me Anniversaire 1894 - 1949."

Herbonden in kartonnen registerband met linnen rug, 37 x 26 cm. 120 blz., compleet. Goede staat, enkele herstellingen en scheurtjes.

De liberale Franstalige Antwerpse krant Le Matin bestond van 1894 tot 1974, toen het Franstalige lezerspubliek zo geslonken was dat in één maand tijd naast Le Matin ook de dagbladen La Métropole en La Flandre Libérale (Gent) verdwenen. Le Matin was uitgesproken liberaal: Willy Koninckx, hoofdredacteur van 1944 tot 1954, was tegelijkertijd liberaal Volksvertegenwoordiger.

Interessante bijlage met vele historische artikels (over o.a. architect Van Baurscheit en de oude Antwerpse uithangborden, de stichting van Beerschot en Antwerp), maar ook over actuele onderwerpen zoals Congo, de toekomst van de luchthaven van Deurne, de groei van de Antwerpse haven, enz.
Interessant zijn ook de tientallen advertenties van Antwerpse bedrijven waarvan een aantal in vierkleurendruk, een primeur op dat moment.

Gezien zijn kwetsbare papier is dit na 70 jaar een zeldzame uitgave geworden, waarschijnlijk alleen maar bewaard omdat iemand het gebonden heeft.

Prijs 50 euro plus 6 voor verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949 Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949 Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949 Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949 Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949 Willy Koninckx (hoofdredacteur) - Le Matin. Feestbijlage 1 mei 1949

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.