J. B. Cannaert - Het oude strafrecht

Schrijver:
Titel: Het oude strafrecht
Taal: Nederlands
Uitgever: Gyselynck, Gent, 1835
Bijzonderheden: Smeuïge oude processtukken vol geweld, ontucht en hekserij
Prijs: € 100,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
J.B. Cannaert, "Bydragen tot de kennis van het oude strafrecht in Vlaenderen (en voornamelyk te Gend, gedurende de XIV, XV en XVI eeuwen), verrykt met vele tot dusverre onuitgegevene stukken. Derde vermeerderde uitgave." Gend, By F. en E. Gyselynck, boek- en steendrukkers, 1835.

Kartonnen band met beschadigde (zie foto) lederen rug. Binnenwerk X genummerde plus 2 ongenummerde plus 537 genummerde blz., compleet. Met illustraties en facsimile's, zie foto's. Handig zaken- en personenregister.

De Gentenaar Jozef Bernard Cannaert (1768-1848) was jurist en in de Hollandse tijd raadsheer bij het Hooggerechtshof in Brussel. Hij was ook literator en schreef onder meer volksverhalen in het Gentse dialect. Dit "Oude strafrecht" is zijn meest succesvolle boek, het beleefde twee herdrukken. Het is gebaseerd op het bestuderen van honderden oude Vlaamse processtukken, waarvan Cannaert er een aantal in extenso afdrukt. Ze illustreren de in onze ogen barbaarse straffen (verminking, verbranding) voor kleine en dikwijls onbewezen of onmogelijke (hekserij) vergrijpen.

Prijs 100 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout is mogelijk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. B. Cannaert - Het oude strafrecht J. B. Cannaert - Het oude strafrecht J. B. Cannaert - Het oude strafrecht J. B. Cannaert - Het oude strafrecht J. B. Cannaert - Het oude strafrecht J. B. Cannaert - Het oude strafrecht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.