Freud, Sigmund - Ziektegeschiedenissen 5 : Opmerkingen over een

Schrijver:
Titel: Ziektegeschiedenissen 5 : Opmerkingen over een geval van dwangneurose ( De Rattenman ).
ISBN: 9789060098714
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 1981, 178 pp., linnen band met stofomslag. NIEUWSTAAT
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat.

In dit verslag van de psychotherapeutische behandeling van en dwangneurose wordt eens te meer duidelijk hoe groot de inbreng van de meester zelf was in de duiding van het onbewuste. Freud presenteert het verslag van de behandeling die ongeveer een jaar besloeg en aanvankelijk volgens hem 'genezing van de persoonlijkheid en opheffing van de remmingen' gebracht heeft. De perceptie van de patiënt zelf verschilt daarvan! In het tweede deel van het boek de oorspronkelijke notities over de 'rattenman', een aforistische reeks bespiegelingen die zich prettig laat lezen. De thema's jaloezie, seksueel onvermogen, castratieangst, christendom en de rol van dromen keren in elke notitie terug en verwijzen zoveel naar elkaar dat een heldere interpretatie lang niet altijd volgt uit de opsomming. Maar, welke inzichten Freud ook bracht, hij deed het met verve, en wist zijn beeldende metaforen goed te kiezen.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg. Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Freud, Sigmund - Ziektegeschiedenissen 5 : Opmerkingen over een geval van dwangneurose ( De Rattenman ).

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.