Durer, Albrecht - Beschryvinghe van Albrecht Durer van de mensc

Schrijver:
Titel: Beschryvinghe van Albrecht Durer van de menschelijcke proportion
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, W. N. Schors
Bijzonderheden: Hardcover with dust jacket (light wear/tear), 263p, numerous fold outs. Very good. Reprint of the 1622-edition. Limited edition of 500. This is #1 inscribed by the publishers.
Prijs: € 45,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Studie over de proporties van het menselijk lichaam van de renaissance kunstenaar Albrecht Durer (1471-1528). Complete facsimile uitgave van de nederlandse vertaling uit 1622 naar het duitse origineel van 1528. Verdeeld over vier hoofdstukken(boeken) wordt geprobeerd op een wetenschappelijke manier (meetkundig) de uiterlijke bouw van het menselijk lichaam te beschrijven. Eerst wordt besproken het vastleggen van een aantal menstypen in een stelsel van maatverhoudingen, dan volgen tabellen van de afmetingen uit I uitgedrukt in een eenheidsmaat. Hoofdstuk III bevat een systematisch onderzoek naar mogelijke variaties van de gekozen typeringen en in hoofdstuk IV vindt een toepassing van het systeem plaats in het tekenen van willekeurige standen. Het is een van de weinige nog bestaande boeken over dit onderwerp uit die periode. Specialistisch, aanbevolen. (NBD|Biblion recensie, Redactie)
Verder lezen

Antiq. Digitalis

Antiq. Digitalis uit Amsterdam

Logo Antiq. Digitalis

Voor bestellingen in Nederland boven €50 rekenen wij geen verzendkosten! U betaalt via bankoverschrijving of via PayPal. Onder voorbehoud van eerdere verkoop op markten of via andere websites.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Durer, Albrecht - Beschryvinghe van Albrecht Durer van de menschelijcke proportion

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Antiq. Digitalis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Digitalis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Digitalis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Digitalis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiq. Digitalis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.