R. Otte - Nieuwe kleren van de rechter

Schrijver:
Titel: Nieuwe kleren van de rechter
ISBN: 9789461051127
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed. Boek staat iets bol.. Oogt ongelezen.
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 5,25 (binnen Nederland)
Meer info:
achter de schermen van de rechtspraak

De Nederlandse rechtspraak maakt moeilijke tijden door. Prof mr. Rinus Otte, strafrechter en hoogleraar, beschrijft in 'De nieuwe kleren van de rechter' een rechtssysteem dat stagneert door bureaucratie, organisatorische en personele problemen.

Otte beschrijft van binnenuit de oorzaken waardoor de Nederlandse rechtspraak dreigt vast te lopen. De gerechten kunnen de grote hoeveelheid strafzaken niet aan. Dat ligt deels aan de organisatie van de gerechten en het financieringssysteem, waardoor de bureaucratie hoogtij viert en soms keuzes worden gemaakt die niet veel met de kwaliteit van de strafrechtspraak van doen hebben. Maar ook de mentaliteit van veel strafrechters helpt niet mee. Ze hebben de neiging zichzelf op een voetstuk te plaatsen en een mooi geformuleerde beslissing belangrijker te vinden dan de rationele en vlotte afwikkeling van relatief eenvoudige zaken en problemen. Ze hebben moeite met het accepteren van leiding, met planningen en werkroosters en met een veranderende samenleving.

'De nieuwe kleren van de rechter' is een verontrustend boek, geschreven door iemand die zeer goed op de hoogte is van de Nederlandse rechtspraak.
Verder lezen

Per Boek Wijzer

Per Boek Wijzer uit Heerhugowaard

Logo Per Boek Wijzer

Nederland

De verzendkosten binnen Nederland zijn bij het artikel aangegeven.

Belgie

Verzending naar Belgie kan al vanaf 6 euro met Kiala, afhankelijk van uw ordergrootte.Betaling kan via onze webshop.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R.  Otte - Nieuwe kleren van de rechter