Cathérine Syben - A Messieurs les Président et Membres...

Schrijver:
Titel: A Messieurs les Président et Membres...
Taal: Frans
Uitgever: L.J. De Cort, Antwerpen, 1833
Bijzonderheden: Pensioen voor de moeder van een in 1830 in Antwerpen gesneuvelde soldaat
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"A Messieurs les Président et Membres de la Chambre des Représentans..."
(laatste bladzijde) "Imprimé à Anvers chez L.J. De Cort, Imp. Rel. Fossé aux Crapauds"
Nieuwe kartonnen band, 33 x 25 cm. 23 blz., gebruind en met brokkelige randen. Tweemaal in bruine inkt gesigneerd door de aanvraagster. In beschermende schuifdoos.

De Antwerpse Cathérine Syben, Sleutelstraat 737, weduwe van François Delin, vraagt aan het Belgische parlement een beter pensioen aan omdat haar zoon Jean Louis Delin op 27 oktober 1830 gesneuveld is nabij de Mechelse Poort bij het verdrijven van de Nederlanders uit Antwerpen. Slechts negentien jaar oud werd hij gedood door elf Nederlandse kogels. De weduwe Delin is ten einde raad want Jean Louis Delin was kostwinnaar en ze heeft nog zes andere, minderjarige kinderen te voeden. Ze voegt bij haar request diverse bewijsstukken toe, plus eerdere smeekbeden die ze gericht heeft aan koning Leopold, gouverneur Rogier, de ministers van Financiën en Binnenlandse Zaken, enz. Uiteindelijk bekomt ze op 22 juli 1834 een verhoging van haar pensioen van 300 naar 1.200 frank (zie "Pasinomie", 1834, p. 150)

Zeldzaam document van militair-historische waarde. WorldCat: OCLC nummer 902369127. Alleen aanwezig in EHC Antwerpen. Nergens te koop op internet.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cathérine Syben - A Messieurs les Président et Membres... Cathérine Syben - A Messieurs les Président et Membres... Cathérine Syben - A Messieurs les Président et Membres... Cathérine Syben - A Messieurs les Président et Membres...

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.