Zola, Emile - Nana

Schrijver:
Titel: Nana
Taal: Nederlands
Uitgever: Bigot & Van Rossum - Blaricum
Bijzonderheden: zonder jaartal, 9e druk, 313 pp hardcover gebonden cremekleurig linnen met goudopdruk
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nana, een variété- artiste die noch kan zingen noch toneel spelen, is toch de trekpleister van een opvoering omdat ze naakt optreedt. Verschillende "heren" willen met haar kennismaken, maar ten slotte wordt ze door twee mensen -niet tegelijkertijd- onderhouden; eigenlijk zuigt ze hen beiden leeg, zodat ze al hun bezittingen opgemaakt hebben aan haar die met hun geld smijt. Ze raakt echter zo verslaafd aan haar zinnelijkheid, dat ze van geen ophouden weet en tevens lesbische avontuurtjes zoekt. Op een bepaald moment slaat de verveling toe en verdwijnt ze, na een periode van grote luxe en wulpsheid. De wildste geruchten doen de ronde, totdat ze plotseling met volle valiezen en koffers op het station verschijnt op weg naar haar zoontje, dat door pokken besmet is. Ze wordt zelf door de pokken besmet en overlijdt met een mismaakt lijf, dat eens door zijn schoonheid heel Parijs verblindde. Emile Zola (1840-1902), de vader van het realisme van de vorige eeuw, beschrijft haar leven tot in de fijnste details, maar blijft kies als het om de intiemste zaken gaat. Een goed boek uit een andere tijd. Verzorgde uitgave in vrij kleine druk met aardige illustraties. De vertaling verscheen eerder bij Veen en als Pandora-pocket.
(Biblion recensie, Drs. W.F. van Olffen.)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zola, Emile - Nana

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.