Friedrich Friedl, Nicolaus Ott - TYPO. Typography when, who, ho

Schrijver:
Titel: TYPO. Typography when, who, how.
Taal: Meertalig
Uitgever: Konemann Verlaggesellschaft
Bijzonderheden: Hardcover, mooie staat, 592 pagina's, heb het boek zelf voor 80 euro gekocht tweedehands. Hét boek voor de typograaf
Prijs: € 19,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Inhoudelijk zijn in dit drietalige naslagwerk over typografie en het schrift drie delen te onderscheiden. Allereerst een chronologisch overzicht in woord en beeld van de ontwikkeling van het schrift en de typografie, in omgekeerde volgorde: begonnen wordt met de huidige tijd en zo wordt teruggegaan tot de uitvinding van het schrift. In het tweede gedeelte staan vrij summiere artikelen over leven en werk van ruim zevenhonderd typografen, letterontwerpers, kalligrafen en anderen die zich met letters in de ruimste zin des woords hebben beziggehouden. Hun werk wordt ook afgebeeld op fraaie kleurenreproducties. In het derde en laatste gedeelte worden de typografische gereedschappen besproken, vanaf de vuistbijl en de rietpen tot aan de computer. De bedoeling van de auteurs was om informatie over typografie en het schrift zo geconcentreerd mogelijk bijeen te brengen, zij het dat dit terrein zo uitgestrekt is dat dit omvangrijke boek niet meer is dan een beginnetje. Alle teksten zijn opgenomen in het Frans, Duits en Engels. Door de meer dan tweeduizend illustraties is dit ook een fraai kijkboek geworden. Voor een uitgave in deze uitvoering is de prijs bijzonder laag te noemen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Friedrich Friedl, Nicolaus Ott - TYPO. Typography when, who, how. Friedrich Friedl, Nicolaus Ott - TYPO. Typography when, who, how. Friedrich Friedl, Nicolaus Ott - TYPO. Typography when, who, how.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Poiótitas

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Poiótitas
  • Na uw bestelling ontvangen u en Poiótitas een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Poiótitas vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Poiótitas kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.