Verdellen, Carla - Ben ik getict? / Over tics en tourettisme

Schrijver:
Titel: Ben ik getict? / Over tics en tourettisme
ISBN: 9789053522783
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: Nieuwstaat! Paperback, 1996, 102pp. Uit de reeks: zorgen voor jezelf
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Tics zijn plotseling voorkomende, snelle en dikwijls herhaalde bewegingen of geluiden, die vooral bij kinderen vaak voorkomen. Vaak verergeren tics in perioden van stress en vermoeidheid, wanneer men ontspannen is nemen zij doorgaans af.

Wat zijn ticstoornissen?
In dit boek worden verscheidene ticstoornissen beschreven, waaronder het syndroom van Gilles de la Tourette, een neurologische aandoening met verschillende uitingsvormen. Naast schuttingtaal kunnen mensen met dit ziektebeeld last hebben van opspringen, spugen, woorden of zinnen nazeggen, dingen aanraken en aan dingen ruiken.

Zelfhulp, ontspanningsoefeningen en meer behandelmogelijkheden
In Ben ik getict? Worden diverse behandelmogelijkheden van tics besproken. Er wordt onder andere een zelfhulpmethode aangereikt waarmee in acht stappen tics onder controle gebracht kunnen worden. Ook wordt een ontspanningsoefening aangeleerd. Wanneer zelfhulpmethoden niet voldoende helpen wordt geadviseerd deskundige hulp te zoeken, zoals het volgen van gedragstherapie en het gebruik van medicatie. Beide therapievormen worden besproken, waarbij wordt ingegaan op de vraag of en wanneer men beter tot een ziekenhuisopname kan overgaan. Tot slot worden enkele aanwijzingen gegeven voor de omgeving (familie, vrienden, school en werk).Zorgen voor jezelf
Dit boek is verschenen in de serie Zorgen voor jezelf. De toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen.
Ieder deel van de serie is geschreven door een of meer auteurs die op dat specifieke terrein deskundig zijn en in de praktijk ervaren zijn. De serie als geheel staat onder redactie van de psychologen Theo IJzermans en Jan Schouten.
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

***Een deel van de opbrengst van Feestboek gaat naar goede doelen*** ***Bij Feestboek is het mogelijk om uw bestelling als cadeau te verzenden*** *** Het volledige aanbod van Feestboek vindt u op: http://feestboek.boekwinkeltjes.nl *** Literatuur * Biografieën * Kunst * Muziek * Films * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * WOII * Religie * Heemkunde * Verzamelbundels * Stripalbums * Kookboeken * Hobbyboeken * Schaken en meer!

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verdellen, Carla - Ben ik getict? / Over tics en tourettisme

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.