Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

ISHIGURO, KAZUO - Een kunstenaar van het vlietende leven - uitgeverij

Schrijver:
Titel: ISHIGURO, KAZUO - Een kunstenaar van het vlietende leven - uitgeverij Arbeiderspers, 231 blz.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
"Een kunstenaar van het vlietende leven' van Kazuo Ishiguro speelt in oktober 1948. Japan heeft de oorlog verloren. De Amerikanen hebben Japan bezet en gedragsnormen zijn radicaal veranderd. De jeugd noemt hen die Japan tot de afgrond hebben gebracht verraders. Sommigen van hen plegen zelfmoord om boete te doen. Masuji Ono is een invloedrijk kunstenaar geweest. Zijn vrouw en zoon zijn in de oorlog omgekomen. De oude schilder heeft zijn schilderijen weggezet. Hij vertelt in dit boek vergoelijkend over zijn jeugdig idealisme, over zijn leermeesters en leerlingen; over zijn aandeel in de oorlog toen hij zich leende voor propagandistische doeleinden waardoor veel jonge mannen de dood in werden gejaagd.
Kazuo Ishiguro is een van de meest bekroonde en gelauwerde auteurs uit het Engels taalgebied. In 2017 werd zijn oeuvre bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur.
"In romans met een grote emotionele zeggingskracht legt Ishiguro onze wankele verbintenis met de wereld bloot.' – Nobelprijscomité 2017
rec. De Japans-Britse schrijver Kazuo Ishiguro, in 1954 in Nagasaki geboren, werd in Nederland geïntroduceerd door zijn roman 'Versluierde heuvels', maar werd vooral bekend door het met de Booker Prize bekroonde 'De rest van de dag', mede door de succesvolle verfilming. De onderhavige roman bevat de levensschets van de gepensioneerde schilder Masuji Ono. Eens maakte hij deel uit van een schildersgroep die zich baseerde op het l'art-pour-l'art-principe. De schilder zocht zijn onderwerpen aanvankelijk in het vermaakscentrum van een niet nader genoemde stad. In de jaren dertig, toen het militarisme in Japan opkwam, koos Masuji Ono echter andere onderwerpen, waarbij de verheerlijking van het keizerlijke Japan vooropstond. Het einde van de oorlog betekende ook het einde van al zijn illusies. Zijn propagandistische kunst wordt nu veracht. Ono's besmette oorlogsverleden levert hem bovendien allerlei problemen op. Dit boek over een voor veel Japanners pijnlijk onderwerp is beheerst geschreven met een groot psychologisch invoelingsvermogen. De schrijver kreeg voor deze roman de Whitbread Award. In 2017 kreeg Ishiguro de Nobelprijs voor Literatuur toegekend.
Verder lezen

VOL-DE-VENT uit Zwolle

particulier

Logo VOL-DE-VENT

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - ISHIGURO, KAZUO - Een kunstenaar van het vlietende leven - uitgeverij Arbeiderspers, 231 blz.