Pfauth, Anita - Zo maak je een ondersteuningsplan

Schrijver:
Titel: Zo maak je een ondersteuningsplan
ISBN: 9789001813970
Taal: Nederlands
Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: 2012, 104pp, Paperback / softback
Prijs: € 6,60
Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland)
Meer info:
In zeer goede staat.

Ieder mens wil de zeggenschap hebben over zijn eigen leven. Hij wil zelf de beslissingen nemen over waar hij woont, wat hij doet, met wie hij omgaat, hoe hij zijn dag besteedt enzovoort. Sommige mensen in de samenleving zijn hiervoor aangewezen op langdurige hulp en ondersteuning. Je kunt daarbij denken aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, langverblijf psychiatrische cliënten en ouderen. Zij hebben anderen nodig om hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen.

Zo maak je een ondersteuningsplan is geschreven voor -aankomende- social workers die hulp en ondersteuning bieden aan deze mensen. De Engelse term ‘social worker’ geeft aan dat het om een internationaal erkend beroep gaat. Het gaat daarbij niet om één beroep, maar om een cluster van beroepen die onderling veel overeenkomst vertonen zoals het beroep van maatschappelijk werker, sociaal pedagogisch hulpverlener, woonbegeleider, sociaal dienstverlener of ouderenadviseur.

De ondersteuning die je als social worker biedt, wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan. Dit plan schrijf je niet over de cliënt maar voor de cliënt; het is zijn plan, hij bepaalt wat er wel en niet in komt. Jij biedt vraaggestuurde ondersteuning. De vragen van de cliënt staan centraal. Zo maak je een ondersteuningsplan is vooral een praktisch boek. Het helpt je om stap voor stap een ondersteuningsplan te schrijven voor een cliënt. Bij voorkeur is dit een echte cliënt.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pfauth, Anita - Zo maak je een ondersteuningsplan

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Leesmees

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Leesmees
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Leesmees een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Leesmees vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Leesmees kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.