Boer, Frits - Angst bij kinderen - Kinderpsychologie in praktij

Schrijver:
Titel: Angst bij kinderen - Kinderpsychologie in praktijk
ISBN: 9789020999532
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo Campus
Bijzonderheden: 2011, 122pp, paperback i.z.g.s.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Steeds meer kinderen hebben angststoornissen. De auteur, emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie, wijst ons op het nut van angst, bijvoorbeeld bij (dreiging van) gevaar. In het eerste deel lezen we over normale angsten in verschillende fasen van de ontwikkeling. Vervolgens wordt de DSM-classificatie uiteen gezet. Vanuit een angststoornistest legt de auteur kernachtig de verschillende angststoornissen uit. In een afzonderlijke paragraaf catalogeert hij schoolweigering, faalangst en selectief mutisme bij schoolgerelateerde angststoornissen. Daarna geeft hij antwoord op vragen als: waar komt overmatige angst van kinderen vandaan? Wat zijn de mogelijke gevolgen van overmatige angst? Pasklare antwoorden krijgen we niet. Toch is de auteur erin geslaagd om bruikbare tips, stappenplannen en programma's aan te bieden op maat van opvoeders. Schema's en werkblaadjes ondersteunen de tekst. De auteur is kritisch over het gebruik van medicatie bij angststoornissen. Het boek wordt besloten met een literatuurlijst en een lijst met instanties waar men terecht kan voor verdere informatie. Tweekleurendruk met zwart-witfoto's.
Verder lezen

books4life 040 uit Eindhoven

Logo books4life 040

De opbrengst gaat naar goede doelen; zie de website van Books 4 Life Eindhoven.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boer, Frits - Angst bij kinderen - Kinderpsychologie in praktijk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij books4life 040

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met books4life 040
  • Na uw bestelling ontvangen u en books4life 040 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van books4life 040 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • books4life 040 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.