Winckelmann, Johann Joachim - Een portret in brieven

Schrijver:
Titel: Een portret in brieven
ISBN: 9789026311970
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo, Baarn 1e druk 1993 9026311974 9789026311970
Bijzonderheden: geb. hardcover in zwart linnen met omslag 402pp. als nieuw, met leeslint
Prijs: € 11,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1764 verschenen van Johann Joachim Winckelmann twee delen 'Geschichte der Kunst des Alterthums', waarin voor het eerst een visie op de gehele antieke beeldende kunst werd gepresenteerd. De invloed ervan op het denken over en interpreteren van kunst is enorm geweest en eigenlijk nog steeds zichtbaar, al was het maar doordat in moderne handboeken over kunst juist tegen de opvattingen van Winckelmann stelling wordt genomen. Als persoon was Winckelmann een bijzondere figuur, met een druk bezet leven en een tragisch eind: hij werd in 1768 onder raadselachtige omstandigheden in Triëst vermoord. Uit de vele brieven die van de ook literair zeer begaafde Winckelmann bewaard zijn gebleven, hebben de classici H. van Dolen en E. Moormann een selectie gemaakt die zich laat lezen als een autobiografie. De brieven zijn levendig vertaald, ruimschoots van aantekeningen voorzien, en uitvoerig ingeleid: alle facetten van de grote kunsthistoricus, inclusief zijn homosexuele geaardheid (die men wel met de moord in verband heeft gebracht), worden aan de orde gesteld. Een personenregister besluit deze bundel, die voor elke cultuurhistorisch geïnteresseerde lezer een aanwinst is.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Winckelmann, Johann Joachim - Een portret in brieven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.