Van Gameren & Eelkens - Waerschouwing

Schrijver:
Titel: Waerschouwing
Taal: Nederlands
Uitgever: Grangé, Antwerpen, 1794
Bijzonderheden: Opeising van voedsel door de Franse bezetter
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Waerschouwing. Alle de gene in welkers huysen.... Actum in Collegio den 25 Julius 1794. Van Gameren vt. P. Eelkens. T'Antwerpen by J. Grangé Stads-drukker"

Eenbladdruk, 28 x 21 cm. Zwaar, handgeschept en gevergeerd papier, aan de randen wat bruin. Haaks gedrukt, geen watermerk. Mooie heldere letter, grote interlinie. Oplage vermoedelijk 50 tot 100 exemplaren, die uitgehangen werden en verloren gingen. Slecht gedrukt met veel moet aan de achterzijde. Aangezien Grangé een goed drukker was, de beste van zijn tijd in Antwerpen, is deze fout waarschijnlijk te wijten aan de haast waarmee hij moest werken.

De Franse bezetter eist in deze ordonnantie alle "graan, meil of eenige andere effecten" op bij de Antwerpenaars, en dreigt met zware straffen.

Mooie getuigenis van een bewogen periode in onze geschiedenis. Perfect om in te lijsten.

Herkomst : aangekocht in antiquariaat De Librije te Antwerpen in 1985.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Van Gameren & Eelkens - Waerschouwing Van Gameren & Eelkens - Waerschouwing

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.