Chabot, Boudewijn met Stella Braam - Uitweg Een waardig leven

Schrijver:
Titel: Uitweg Een waardig levenseinde in eigen hand
ISBN: 9789038893143
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Bijzonderheden: 2010 / paperback / 283 pag. / 424 gram /gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Euthanasie geeft een arts pas als voldaan is aan de wettelijke eisen en zijn persoonlijk geweten. Bij 'zelfeuthanasie' ligt de regie over een waardig sterfbed bij de persoon zelf. Dat lijkt onmogelijk, maar deze veelomvattende handleiding voor een waardig levenseinde laat zien dat het niet onmogelijk hoeft zijn en blaast daarom ook een frisse wind in het euthanasiedebat.

Dit eerste publieksboek beschrijft twee manieren: de ene is om de juiste hoeveelheid van een dodelijk medicijn, de pil van Drion, te verzamelen en - als het niet anders kan - die in te nemen. De andere is bewust versterven: stoppen met eten en drinken. 'Bewust versterven' staat als gruwelijk te boek. Weinig mensen weten dat je honger en dorst met hulp van verzachtende zorg kunt verlichten.

Boudewijn Chabot is psychiater voor ouderen en deed onderzoek naar een waardig levenseinde. De socioloog Abram de Swaan noemt dat onderzoek 'belangrijk en vernieuwend'. Stella Braam is onderzoeksjournalist en publiceerde onder meer Ik heb Alzheimer en Ik blijf thuis!.
Toon minder
Recensie(s)
Drie jaar na verschijning van zijn proefschrift 'Auto-euthanasie' (2007)* komt Chabot (in samenwerking met journaliste Stella Braam) nu met een boek over de praktijk van het in eigen hand nemen van je levenseinde. Hij gaat in op de keuzes: versterven en inname van medicijnen. Andere mogelijkheden (bijvoorbeeld de beruchte plastic zak) noemt hij en geeft daarbij de risico's en bezwaren aan. Het boek omvat praktische aanwijzingen, concreet, met bijvoorbeeld medicijnnamen, ook in het buitenland en de mondzorg die nodig is bij stoppen met eten en drinken. De uitslaande achterflap bevat een medicijnoverzicht. De uitgave past bij de beweging Uit Vrije Wil die zich sterk maakt voor de zogenoemde pil van Drion. Verder zijn er gesprekken met betrokkenen opgenomen. Het is een zorgvuldig geschreven boek, waarin waarschuwingen en de consequentie van keuzes duidelijk beschreven worden. Discutabel blijft of je als het ware gedrag uit zou kunnen lokken met een dergelijk boek.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chabot, Boudewijn met Stella Braam - Uitweg   Een waardig levenseinde in eigen hand Chabot, Boudewijn met Stella Braam - Uitweg   Een waardig levenseinde in eigen hand Chabot, Boudewijn met Stella Braam - Uitweg   Een waardig levenseinde in eigen hand

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.