Napoleon - Bulletin der Wetten

Schrijver:
Titel: Bulletin der Wetten
Taal: Nederlands
Uitgever: Keizerlijke Drukkerij, Parijs, 1812
Bijzonderheden: Fascinerend document uit de Franse tijd
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Bulletin der Wetten / Bulletin des Lois". Tweetalige editie van de Franse wetgeving, gedrukt in Parijs. Convoluut van de Bulletins 440 (39 blz.), 441 (39 blz.), 442 (39 blz.), 443 (35 blz.), 444 (35 blz.), 445 (19 blz.), 446 (35 blz.), 447 (39 blz.), 448 (39 blz.), 449 (39 blz.), 450 (39 blz.), 451 (19 blz.) en 452 (19 blz.), gaande van 2 juli tot 21 augustus 1812. Allemaal persoonlijk uitgevaardigd door Napoleon, die toen in Vilnius en Smolensk was om oorlog te voeren tegen Rusland. Speciale ijlbodes pendelden met de keizerlijke decreten tussen Rusland en Parijs. Oorspronkelijk papieren omslag, 21,5 x 14 cm. Gedrukt op handgeschept gevergeerd papier, onafgesneden. Met aan het einde van elk Bulletin het keizerlijk wapen. Enkele oude bibliotheekstempels.

Fascinerend geheel dat onder meer aandacht heeft voor "De Kyzerlyke Loterye van Holland" (prijzengeld 2,85 miljoen frank), de "etablissementen van weldadigheid", een "gunstbrief" (vrijgeleide) voor boekverkopers, en het oproepen van 120.000 soldaten plus 17.000 reservisten voor het Franse leger (waarvan de grote meerderheid zou sneuvelen). Curieus is ook een pagina's lange lijst van uitvinders die een vijfjarig patent krijgen voor de gekste dingen, van gearomatiseerd water en een nieuw soort voertuig tot paraplu's met ingebouwde verrekijkers. (zie foto's). En dat allemaal terwijl Europa in brand stond en de ondergang van Napoleon werd ingezet.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.