Napoleon - Bulletin der Wetten

Schrijver:
Titel: Bulletin der Wetten
Taal: Nederlands
Uitgever: Keizerlijke Drukkerij, Parijs, 1807
Bijzonderheden: Boeiende wetteksten over desertie en zelfverminking van soldaten
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Bulletin der Wetten / Bulletin des Lois". Tweetalige editie van de Franse wetgeving onder Napoleon, gedrukt in Parijs. Convoluut van de Bulletins 131 (19 blz), 132 (11 blz), 133 (19p), 134 (15 blz), 135 (19 blz), 136 (39 blz), 137 (37 blz), 138 (131 blz), 139 (13 blz), 140 (37 blz), 141 (9 blz), 142 (11 blz), 143 (53 blz), lopende van 6 januari tot 18 april 1807.

Napoleon verbleef in deze maanden in Polen en Rusland en ijlbodes pendelden met de teksten heen en weer naar Parijs, waar ze gedrukt werden. Alle wetten zijn persoonlijk uitgevaardigd door Napoleon en waren ook geldig voor het huidige Nederland en België. Oorspronkelijk papieren omslag, 21,5 x 14 cm. Gedrukt op handgeschept gevergeerd papier, onafgesneden. In prima staat. Enkele oude bibliotheekstempels.

Enkele onderwerpen die in dit deel aan bod komen: zelfverminking en desertie bij soldaten zwaar bestraft ; vrijgelaten galeiboeven mogen zich niet vestigen in de buurt van een keizerlijk paleis ; zonen van professoren studeren gratis, patenten voor uitvinders van graandorsers, waterfilters en mechanische klisteerspuiten ; aanleg van reservelegioenen ; staat van beleg in Antwerpen, de zouthandel, 60.000 dienstplichtigen opgeroepen, waarvan 1.048 te leveren door het departement van de Schelde, de pandhuizen van Marseille moeten sluiten. Boeiend tijdsdocument.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten Napoleon - Bulletin der Wetten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.