Pol Selens - Eenige dagen op den molen

Schrijver:
Titel: Eenige dagen op den molen
Taal: Nederlands
Uitgever: Devreese, Antwerpen, z.d. (1904)
Bijzonderheden: Mooie pentekeningen van Alfred Van Neste
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Eenige dagen op den molen. Voor groote Kinderen verteld, door Pol Selens, gemeenteonderwijzer. Antwerpen, Gabriël Devreeze, Anneessensstraat, 11, Uitgever." Zonder datum maar volgens de Belgische Bibliografie uitgegeven in 1904.

Vergulde kartonnen uitgeversband met linnen rug, bedrukt in zwart. 28,5 x 20 cm. 72 blz. met tekeningen in de tekst door Alfred Van Neste en typografische versieringen. Goede staat, enkele herstellingen. Poëtisch verhaal over een door zigeuners ontvoerd meisje dat als bij wonder terugkeert naar haar vader, knecht in een molen. Veel uitleg over molentechniek.

Pol Selens (1876-1957) was een Antwerps onderwijzer die in zijn vrije tijd kinder- en sprookjesboeken schreef, soms in samenwerking met Lodewijk Bruers.

Alfred Van Neste (1874-1969) was een bekend Brugs schilder, tekenaar, ontwerper van vele affiches, en illustrator van (kinder)boeken. Zijn bekendste boekillustratie is die van de jubileumuitgave van "De Leeuw van Vlaanderen" (Buschmann, 1912).

Gabriël Devreese had begin 20e eeuw in de Anneessensstraat in Antwerpen een boekhandel, papeterie en uitgeverij. De zaak was gesticht in de Van Arteveldestraat in 1890. Ze was gespecialiseerd in de bekende rode "prijsboeken" voor de kinderen van de lagere scholen. Die duiken nog regelmatig op maar zijn bijna altijd letterlijk kapotgelezen. Het houthoudende editiepapier en de zwakke bindwijze zijn hier ook niet vreemd aan. Dit exemplaar is zeer acceptabel.

Prijs 30 euro plus 5 voor verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pol Selens - Eenige dagen op den molen Pol Selens - Eenige dagen op den molen Pol Selens - Eenige dagen op den molen Pol Selens - Eenige dagen op den molen Pol Selens - Eenige dagen op den molen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.