R.C. Van Mieghem - Koben

Schrijver:
Titel: Koben
Taal: Nederlands
Uitgever: Tijl, Deurne, 1932
Bijzonderheden: Mooie illustraties van Fred Bogaerts
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Koben. Door R.C. Van Mieghem. Met kaft en 50 teekeningen van Fred Bogaerts. Uitgaven L.V. Tijl, Deurne - Antwerpen, 1932. Deel 2 in de reeks "Goede Volkslectuur"."

19,5 x 14 cm, oorspronkelijk uitgeversomslag licht beduimeld. 222 blz., achteraan "Gebr. De Bièvre & Lombaerts, drukkers Schoten". Fraaie illustraties van Fred Bogaerts.

Remigius Carolus van Mieghem werd geboren in Denderleeuw in 1890 en woonde later lange tijd in Schoten, over welke gemeente hij in 1940 de "Geschiedenis der gemeente Schoten" publiceerde. Verder publiceerde hij een succesvol "Atlas-leerboek: Belgische geschiedenis" dat dikwijls herdrukt werd, dichtbundels, verhalen en romans.

Fred Bogaerts (1882-1963) was een Vlaams schilder en tekenaar, die begon te tekenen onder invloed van Felix Timmermans, die in 1929 een boek schreef over hem. Onderstaand citaat is ook van toepassing op Bogaerts' illustraties voor "Koben" : "Het plastische universum van Fred Bogaerts is getekend door tragiek, veroorzaakt door de twee wereldoorlogen en het leed dat hij tijdens en na die rampzalige jaren moest ondergaan: ballingschap, broodroof en armoede. Daardoor toont zijn werk ons vooral de allerarmsten, de lichamelijk gehandicapten en de verschoppelingen. Zelfs onder het vleugje humor dat hij soms in zijn werk verwerkt, verschijnt dikwijls de tragiek. Het karikaturale is veelal meer een uiting van de miserie van de mens dan echte karikatuur." (Willy Feliers)

De katholieke uitgeverij Tijl te Deurne bestond van 1931 tot 1936, werd geleid door Jos Suykens (1907-1969) en publiceerde werk van onder meer Ernest van der Hallen, Anton van de Velde en Jozef Simons.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R.C. Van Mieghem - Koben R.C. Van Mieghem - Koben R.C. Van Mieghem - Koben R.C. Van Mieghem - Koben R.C. Van Mieghem - Koben

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.