Piattelli Palmarini, M. - Onvermijdelijke illusies / druk 1

Schrijver:
Titel: Onvermijdelijke illusies / druk 1
ISBN: 9789027447616
Taal: Nederlands
Uitgever: Spectrum, Uitgeverij Het
Bijzonderheden: 1e druk 1996, Paperback / softback, nieuw
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Dat optische illusies ons voor de gek kunnen houden, komt door de manier waarop wij zien; de werking van optische illusies berust op een fysiologisch trekje van de mens. Dat was bekend.
Maar nu heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat cognitieve illusies - beredeneringsfouten die diep in het menselijk brein zijn verankerd - de manier waarop wij mensen denken behoorlijk kan vertekenen. Hoe vaak werd er niet geroepen: ‘O, maar dat is zo, ik weet het gewoon zeker.’ En dat bij nadere beschouwing bleek dat het toch héél anders was: de illusie van het zeker-weten. Een onvermijdelijke illusie.
In Onvermijdelijke illusies neemt Massimo Piattello Palmarini ons mee op een diepgravende maar uitdagende ontdekkingsreis. Hij laat ons op een onderhoudende, aantrekkelijke manier zien welke spelletjes ons brein met ons speelt Hij opent deuren naar het nieuwe universum van het cognitieve onderbewustzijn. Op deze ‘reis’ toont Palmarini ons hoe al deze illusies ons in ons dagelijks denken hinderen, ongeacht opleiding of IQ.
Het is ontluisterend, maar aan het einde van de reis blijkt dat ons denken geprogrammeerd is om die beredeneringsfouten te maken. Dit gebeurt ook op terreinen waar men zich vergissingen het minst kan veroorloven, zoals in de rechtszaal of in gevaarlijke situaties. Palmarini toont ons de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over de werking van het menselijk brein maar ook hoe wij ons tegen deze valkuilen kunnen beschermen.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Piattelli Palmarini, M. - Onvermijdelijke illusies / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.