Ros, Martin - Bloednacht Mayerling 1889 - 1945

Schrijver:
Titel: Bloednacht Mayerling 1889 - 1945
ISBN: 9789052400229
Taal: Nederlands
Uitgever: Houtekiet Antwerpen - Baarn
Bijzonderheden: 1989, 2de druk, 152 pag., paperback, in nette staat, nauwelijks gelezen
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
90 pag. tekst en 62 pag. met foto's en uitgebreide fotobijschriften.
Inhoud:
In de laatste week van januari 1889 voltrok zich een drama dat de Europese geschiedenis ingrijpend zou beïnvloeden. In het jachtslot Mayerling stierf op 30-jarige leeftijd de Habsburgse kroonprins Rudolf, samen met zijn laatste minnares, de 17-jarige barones Mary Vetsera.
Eerst werd bekend gemaakt dat Rudolf een plotselinge natuurlijke dood stierf, vervolgens werd bekend gemaakt dat hij in een vlaag van verstandsverbijstering zelfmoord had gepleegd. Dat Mary Vetsera, die niet enkel over een grote wijsheid en liefde beschikte, maar ook over een grote intelligentie, bereid was om Rudolf in de dood te volgen, daarvan werd niet gerept. Rudolfs vader Franz Joseph besloot tot absolute censuur.
Verder lezen

Weesboekhuis uit Schipborg

Doorgaans worden de verzendkosten ook in rekening gebracht. Over boeken vanaf € 25,-- worden geen verzendkosten berekend.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ros, Martin - Bloednacht Mayerling 1889 - 1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Weesboekhuis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Weesboekhuis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Weesboekhuis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Weesboekhuis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Weesboekhuis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.