Bower, Tom - Nazi goud, de sinistere bankgeheimen van Zwitserla

Schrijver:
Titel: Nazi goud, de sinistere bankgeheimen van Zwitserland
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, 1997
Bijzonderheden: als nwe . pocket, 432 pgs, 8 pgs met zw.w. fotos, vz.kn NL 3,95
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In Nazi goud wordt beschreven hoe de Zwitsers hun neutraliteit op opportunistische wijze exploiteerden. Het politieke spel dat zich tussen betrokken groeperingen heeft afgespeeld, is een ware thriller waarin politici, criminelen, leugenaars, collaborateurs en tragische slachtoffers om de hoofdrol strijden.
Recensie:
Net als Zieglers "Hitlers bankiers" (a.i. 97-30-372-0) behandelt dit boek de financieel-economische relaties tussen het Derde Rijk en Zwitserland, alsmede de gedurende lange tijd succesvolle inspanningen om het fijne daarvan in de doofpot te houden. Ziegler beschreef met name op de Zwitserse kant met kennis van een insider. Bower laat daarentegen zien, hoe de Geallieerden tot aanzienlijke hoogte medeschuldig waren aan het ontstaan en voortbestaan van die doofpot. Na de oorlog waren zij gebrand op het herstel van normale verhoudingen, niet op het bovenkeren van de onderste steen der rechtvaardigheid. De inspanningen van een Amerikaanse gideonsbende om recht te doen wedervaren, liepen daarom op niets uit, tot onlangs de internationale belangstelling ineens gewekt werd. Een redelijke keus valt tussen de boeken niet te maken, daarvoor verschilt ondanks de overeenkomst in het centrale gegeven het perspectief te zeer. Beide boeken hebben een goede verantwoording en een register, alleen biedt Bower zwart-witfoto's van betrokkenen.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bower, Tom - Nazi goud, de sinistere bankgeheimen van Zwitserland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.