Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In

Schrijver:
Titel: BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat!
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Matrijs / Sectie Militaire Geschiedenis - Utrecht / Den Haag 1998
Bijzonderheden: 1998, 1e druk, 216 blz., Illustr. in kl. en zw/w., softcover ca. 22.5x21cm., In goede staat!
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Willem Bevaart. BRONBEEK Tempo doeloe der liefdadigheid, 216 blz., rijk geillustreerd met historische afbeeldingen in kleur en zwartwit, softcover ca. 22.5x21cm., lijst bronnen / literatuur, lijst commandanten, Uitgeverij Matrijs i.s.m. Sectie Militaire Geschiedenis, Uitrecht / Den Haag, 1998. Een perfect - in goede staat - exemplaar van deze zeer interessante uitgave betrekkelijk de huisvestingsgeschiedenis in Bronbeek van invalide en gepensioneerde KNIL-Militairen en later ook Veteranen! Verzending per post na ontvangst betaling. Verzendkosten koper. Kzw6/718

Samenvatting: Het Koloniaal Militair Invalidenhuis opende zijn deuren in 1863, nadat koning Willem III zijn landgoed "Bronbeek" voor dit doel had geschonken aan de Staat. Gepensioneerde en invalide oud-militairen van het Indische leger konden er hun onbezorgde oude dag doorbrengen. Tegenwoordig vervult het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen "Bronbeek" voor veteranen dezelfde rol, al staat het sinds 1970 open voor militairen uit de gehele krijgsmacht. Tussen 1863 en 1998 heeft Bronbeek heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. De verzorging verbeterde, het tehuis werd herhaaldelijk gemoderniseerd en er kwam een koloniaal museum. Na recentelijk gewonnen strijd om het voortbestaan, werd het tehuis gerestaureerd en in 1998 heropend. Bronbeek is dan ook niet zomaar een tehuis voor oud-militairen: het geldt als een symbool van de zorg voor veteranen. Het toont dat Nederland de mannen en vrouwen die een oorlog werden ingestuurd niet in de steek laat.
Bronbeek, Tempo doeloe der liefdadigheid schetst aan de hand van originele archiefstukken de boeiende geschiedenis van dit unieke tehuis. De auteur houdt anekdotes tegen het licht, en vertelt verhalen die tot dusver zijn verzwegen, en vergeet daarbij de lach en de traan niet.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat! Bevaart, Willem - BRONBEEK TEMPO DOELOE DER LIEFDADIGHEID - In goede staat!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Lage Landen

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Lage Landen
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Lage Landen een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Lage Landen vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Lage Landen kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.