Boswijk-Hummel, Riekje - Revolutie binnen de relatie Liefde o

Schrijver:
Titel: Revolutie binnen de relatie Liefde opnieuw ontwikkelen
ISBN: 9789060207628
Taal: Nederlands
Uitgever: Toorts, De
Bijzonderheden: 2003 9e druk / paperback / 220 pag. / 307 gram / gelezen en in goede staat; wel lichte beschadiging achterzijde rechts (zie foto 2)
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoe komt het dat liefdesrelaties soms vastlopen? Is uit elkaar gaan het enige dat er dan opzit? Hoe kun je een relatie leefbaar houden én inhoud geven? Wat is liefde eigenlijk? Met deze en dergelijke vragen als uitgangspunt schreef Riekje Boswijk dit boek, puttend uit persoonlijke ervaringen waarvan zij de essentie op een emotioneel doorvoelde wijze heeft weten te verwerken. Eerst schetst zij welke krachten er tussen partners werkzaam zijn, waar die vandaan komen en hoe ze in elkaar kunnen haken, waardoor een relatie kan vastroesten in rollen en patronen. Vervolgens toont zij aan dat de enige wezenlijke verandering in zo'n situatie de persoonlijke verandering van beide partners is. Wat er binnen een relatie tijdens dergelijke veranderingsprocessen kan gebeuren, beschrijft zij in het laatste onderdeel van het boek: een prachtige weergave van de groei naar zelfstandigheid en volwassenheid. Liefde ontwikkelen blijkt een diepgaand en vérstrekkend transformatieproces te zijn.

Recensie(s)
Vanuit haar ervaringen als psychotherapeute en vanuit haar eigen huwelijk beschrijft de auteur in een drietal hoofdstukken de mogelijke ontwikkelingen binnen een relatie. In het eerste deel wordt nagegaan hoe in het zogenoemde 'oppervlakkige' huwelijk man en vrouw elkaar èn zichzelf klem kunnen zetten vanuit hun behoefte om openlijke confrontaties te vermijden. In deel twee, over het 'evoluerende' huwelijk, maakt zij duidelijk hoe partners elkaar door middel van een machtstrijd, ruzies en wederzijdse projecties verhinderen om tot een wezenlijk contact te komen. Deel drie handelt over de mogelijkheid om, middels individuele psychotherapie of relatietherapie, je bewust te worden van de ingeslepen reactiepatronen. Door persoonlijke groei van beide partners kan een huwelijk meer inhoud krijgen. Aan haar verhelderende beschrijvingen wordt regelmatig afbreuk gedaan door te veel te generaliseren en door te vaak uit te gaan van haar eigen huwelijkservaringen. Niettemin kan het boek waardevol zijn voor mensen met overheersende onvrede in hun relatie.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boswijk-Hummel, Riekje - Revolutie binnen de relatie   Liefde opnieuw ontwikkelen Boswijk-Hummel, Riekje - Revolutie binnen de relatie   Liefde opnieuw ontwikkelen Boswijk-Hummel, Riekje - Revolutie binnen de relatie   Liefde opnieuw ontwikkelen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.