P.S. Fluit - Socialezekerheidswetgeving 2016

Schrijver:
Titel: Socialezekerheidswetgeving 2016
ISBN: 9789013134919
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: Ongelezen. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2016. Taal: Nederlands.
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Er is het afgelopen jaar veel veranderd in de regelgeving. Veel regelingen zijn inhoudelijk gewijzigd. Door de invoering van de Wet werk en zekerheid is de WW gewijzigd. Ook is bijvoorbeeld de taleneis geïntroduceerd in de Participatiewet. De bundel is een selectie van de belangrijkste regelingen.
Om te voorkomen dat de bundel te dik wordt, zijn diverse nadere regelingen en beleidsregels vermeld op de website die gekoppeld is aan deze bundel: www.socialezekerheidswetgeving.nl . Met een unieke code kunt u zich eenmalig registreren voor deze site. Informatie daarover vindt u voorin de bundel. Dit jaar is ook de Wet arbeidsongeschiktheid zelfstandigen en aanverwante regelingen niet in deze bundel opgenomen, maar alleen in de digitale omgeving. Een overzicht van de regelingen die op deze website staan vindt u in deze bundel na het overzicht van de normbedragen in 2016.
In de bundel is een inleiding opgenomen waarin de sociale zekerheid in vogelvlucht wordt behandeld. In de inleiding wordt ook ingegaan op nieuwe ontwikkelingen. De datum genoemd in de aanhef van de regelingen verwijst naar de datum waarop de laatste wijziging heeft plaatsgevonden.

Deze complete en nuttige uitgave is in vele sectoren bruikbaar. Te denken valt aan opleidingen in de sfeer van de sociale zekerheid, de rechtshulpverlening, de rechtspraak en de uitvoeringsorganen. Maar ook de uitkeringsgerechtigden en premieplichtigen kunnen nagaan waar zij recht op hebben en wat hun verplichtingen zijn. Aan de regelingen gaat een korte inleiding vooraf. Daarin worden de hoofdlijnen van het stelsel van sociale zekerheid geschetst. Tevens wordt ingegaan op enkele actuele ontwikkelingen op het terrein van de sociale zekerheid. Ook is een overzicht van de normbedragen van de premies en uitkeringen per 1 januari 2016 opgenomen.

De uitgave is samengesteld door mr. P.S. Fluit die als advocaat werkzaam is bij Stadhouders Advocaten te Utrecht. In 2001 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. De titel van zijn proefschrift luidt ‘Verzekeringen van solidariteit’.
Hij verzorgt bij diverse instellingen cursussen op het gebied van arbeids- en socialezekerheidsrecht. Hij is co-auteur van het boek ‘Arbeidsrecht in de praktijk’, de commentaren ‘Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht’ en ‘Nederlandse Documentatie Sociale Zekerheid’, is vaste medewerker van het Tijdschrift Recht en Arbeid en auteur van verschillende publicaties op het gebied van arbeids- en socialezekerheidsrecht
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Al u op 1 van onze aanbieding klink dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens via de Mollie Bank met Ideal of overschrijving betalen. Het is niet mogelijk boek af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, de volgende dag geleverd. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar Belgie voor € 6,75 - Ook betaling met overschrijving mogelijk

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P.S. Fluit - Socialezekerheidswetgeving 2016