Ham, W.A. van - Historische stedenatlas van Nederland no 7: Ber

Schrijver:
Titel: Historische stedenatlas van Nederland no 7: Bergen op Zoom
ISBN: 9789040724527
Uitgever: DUP Sattelite 2003
Bijzonderheden: 100 pp softcover, A3 formaat,
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze bijdrage aan de Historische stedenatlas van Nederland heeft als doel de ruimtelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom te schetsen.
De atlas begint met een beschouwing over de geografische ligging en de naam van Bergen op Zoom. Verder is de inhoud verdeeld over drie hoofdstukken, die de voornaamste tijdperken uit de stedelijke geschiedenis omvatten. .
De tijd na de Middeleeuwen kent twee hoofdstukken, de vestingtijd (1582-1867) en het moderne tijdvak (1868-2000), wat te maken heeft met de fundamentele wijzigingen in de economische en sociale situatie.
De atlas brengt de ruimtelijke ontwikkeling van een stad, van de vroegste tijden tot het midden van de negentiende eeuw in beeld door middel van enkele kaarten en een beknopte historische beschrijving.

In de bijlage is een kaart gevoegd waarop de stad inclusief vesting is weergegeven zoals deze in 1825 was. Op deze kaart is tevens de stadswal aangegeven zoals deze vóór de aanleg van de vesting was. Ook de toen rond de stad lopende wegen zijn hier op aangegeven.
Deze kaart heeft een vorstelijk formaat A1, ofwel 840 x 592 mm.
Een must-have voor geinteresseerden in de geschiedenis van Bergen op Zoom.
Verder lezen

Waterschans

Logo Waterschans

Waterschans boeken BEMIDDELT in de verkoop van tweedehands boeken die verband houden met de geschiedenis van Bergen op Zoom. Kopers en aanbieders komen dan ook meestal uit deze stad en omgeving. Afhalen of verzending van boeken is een zaak tussen aanbieder en belangstellende. Gezocht boek niet gevonden? Stuur eens een berichtje, of kijk ook eens op www.GeschiedkundigeKringBoZ.nl/winkel.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ham, W.A. van - Historische stedenatlas van Nederland no 7: Bergen op Zoom

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Waterschans

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Waterschans
  • Na uw bestelling ontvangen u en Waterschans een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Waterschans vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Waterschans kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.