Alexander Mercer - Van Oostende naar Waterlo

Schrijver:
Titel: Van Oostende naar Waterlo
Taal: Nederlands
Uitgever: Scaldis, Wetteren, 1951
Bijzonderheden: Ooggetuigenverslag van de Slag van Waterloo
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Van Oostende naar Waterlo. Captain Mercer's tocht in het jaar 1815. Ingeleid en vertaald door dr. M. Cordemans. 1951, Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Vlaams-Brabant en Uitgeverij Scaldis, Wetteren".

25 x 17 cm. Oospronkelijk uitgeversomslag. 248 blz. plus illustraties buiten de paginering. Roestvlekjes. Enkele bibliotheekstempels. Volgens het colofon was de oplage beperkt tot 200 genummerde exemplaren. Nr. 105.

Zeer interessant en uitvoerig ooggetuigenverslag van de Slag van Waterloo. Kapitein Alexander Mercer (1783-1868) werd in april 1815 vanuit Colchester naar België gestuurd, waar hij met zijn soldaten in Oostende arriveerde op 13 april. Hij verbleef achtereenvolgens in Oostende, Brugge, Gent, Dendermonde, Strijtem, Ninove, Gaasbeek, Brussel en Geraardbergen, plaatsen die hij uitvoerig beschrijft. Op 17 juni 1815 nam Mercer deel aan de Slag van Genappes en op 18 juni aan die van Waterloo. Uiteindelijk verloor hij maar vijf soldaten. Aangrijpend is zijn beschrijving van de dag na de slag, als er nog duizenden gewonden liggen te sterven op het slagveld, waar de plunderingen al volop bezig zijn.

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alexander Mercer - Van Oostende naar Waterlo Alexander Mercer - Van Oostende naar Waterlo Alexander Mercer - Van Oostende naar Waterlo

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.