boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Batchelor, D. - Minimalisme

Schrijver:
Titel: Minimalisme
ISBN: 9789068682267
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1999 harde kaft met s.o., 80pp, zgan 9789068682267 254 Deze serie, die Uitgeverij THOTH in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allem
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze serie, die Uitgeverij THOTH in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.

De controverse die ontstond rond het kunstwerk 'Equivalent VIII' van Carl Andre, gemaakt van 120 chamottestenen, toont al aan dat niet iedereen dergelijke werken als kunst beschouwde. De auteur van dit boek legt uit waarom de stenen wel degelijk als kunst moeten worden gezien, en tevens waarom het een van de interessantste beeldhouwwerken van de jaren zestig is. Aan dit soort kunstwerken heeft men de term 'minimalisme' toegekend, hoewel de betrokken kunstenaars zichzelf nooit als één groep hebben beschouwd. Toch zijn er wel degelijk overeenkomsten: hun werken zijn alle abstract, driedimensionaal, modulair en geometrisch. De opzet werd vooraf bedacht, en de uitvoering was doorgaans industrieel te noemen. Deze kenmerken worden in dit boek verder besproken, waarbij het werk van de kunstenaars Carl Andre, Dan Flavin, Donald Judd, Sol LeWitt en Robert Morris centraal staat. Wat zijn de verschillen in hun manier van werken geweest, en welke richting zijn ze ingeslagen? Ook de verschillende interpretaties en vormen van kunstkritiek die het minimalisme tot onderwerp hadden, komen aan bod.

Tot slot wordt duidelijk dat het minimalisme niet alleen de toenmalige kunst ingrijpend veranderde, maar ook de huidige generatie kunstenaars nog steeds beïnvloedt.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Batchelor, D. - Minimalisme